Гуцанов: БСП държи на експертен кабинет след изборите

Гуцанов критикува остро ПП. Припомни, че промените в Конституцията са направени по тяхна инициатива

Гуцанов: БСП държи на експертен кабинет след изборите | StandartNews.com

Източник: бТВ

Кабинет само около една партия не може да има. Възможно е правителство с повече партии, които да работят около няколко приоритета. Това заяви пред бТВ Борислав Гуцанов, водач на листите на "БСП-Обединена левица" във Варна и Шумен.

"Трудно може да има политически кабинет в класическия смисъл на думата, затова експертен кабинет с министър-председател, министри, равноотдалечени от партиите, е единствената алтернатива на този етап", бяха думите на Гуцанов. Според него този кабинет трябва да има 3-4 основни приоритета.

Запитан дали формулата, която предлага, съвпада с тази за равноотдалечения от всички политически сили премиер на "Продължаваме промяната", Гуцанов критикува остро ПП. Припомни, че промените в Конституцията са направени по тяхна инициатива.

Гуцанов коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че БСП са естествени партньори на ГЕРБ. "Г-н Борисов посочва БСП като естествени партньори преди началото на всяка една предизборна кампания, след което се оказва, че няма нищо общо с истината. БСП имаме ясно решение на конгрес, че не може да имаме коалиция с ГЕРБ и с ДПС", добави Гуцанов.

Това решение може да се промени, но много след изборите, защото събирането на един конгрес не е лесна работа, добави членът на Изпълнителното бюро на БСП.

В едно евентуално управление обаче БСП не би нарушила позицията си за войната в Украйна.

 „За БСП е абсолютно ясно, че България трябва да седи максимално далече от тази война и не приемаме решенията на сглобката за даване на оръжия. Категорично това ще бъде една от линиите, които БСП не можем да прекрачим. България трябва да бъде територия, на която да се водят мирни преговори и да бъдем инициатори за подобни разговори, а не да предоставяме оръжие и да бъдем при фронтова държава“, обясни Борислав Гуцанов.

Една от основните ни цели е повишаване на избирателната активност и нормализиране на икономиката и отношенията, допълни председателят на парламентарната група на БСП.

По думите му БСП без Корнелия Нинова е затворила вътрешнопартийните войни и битките с институциите и президента, и е обединила всички леви партии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
анонимен
преди 18 часа

аз пък държа капиталистите да напуснат бсп и да дадат път на младите и още необременени от политиката младежи затова не гласуваме защото няма за кого а не защото сме изморени или се затрудняваме с машините едни и същи 35 години в нс това на какво прилича

Откажи