ДПС – Ново начало тръгват с протегната ръка към гражданите

Вълнуваща среща в Дома за стари хора направи водачът на листата за 6-ти МИР Иво Цанев

ДПС – Ново начало тръгват с протегната ръка към гражданите | StandartNews.com

Източник: Враца Днес

Пъстра и изпълнена със срещи седмица за ДПС – Ново начало във Враца. Както заявиха при откриването на кампанията, кандидатите за народни представители тръгват с протегната ръка към всеки гражданин, искат да чуят мнението и препоръките на хората. Анкетите с въпрос: „Какво очаквам и изисквам от политиците“ се радват на изключителен интерес при срещите с хората по места. Събрани са стотици препоръки, предложения и проблеми.

„Срещите в различни населени места в област Враца ми дават изключителен заряд, защото те са тези, които задават дневния ред и житейската рамка. Работата на политиците е да управляват и да поемат отговорност за всичко това. Винаги съм вярвал, че хората познават най-добре проблемите по места, а разговорите с тях дават и решенията“, заяви водачът на кандидатската листа на Коалиция ДПС – Ново начало за 6-ти МИР Иво Цанев, цитиран от "Враца Днес".

Той допълни, че истинската роля на държавата е да се грижи за хората като гарантира нормалното функциониране на държавните институции, сътрудничи с местните власти и си партнира с гражданското общество.

Вълнуваща среща в Дома за стари хора направи водачът на листата Иво Цанев, придружен от колегите си Каролина Кьолер-Тонова и Христо Иванов.

"Целият цивилизован свят на 1 октомври отбелязва Деня на възрастните хора, преминали през живота с достойнство и оставили ярки следи за бъдещето. Затова сме при вас, за да ви благодарим за всеотдайността, с която сте изградили и запазили за следващите поколения не само разумните обществени взаимоотношения, но и всички постижения на човечеството", каза Иво Цанев.

Областният председател на ДПС – Ново начало Каролина Кьолер-Тонова пък успя да разплаче присъстващите с трогателното си обръщение към тях - „Прекланяме се пред вас, пред вашите отрудени ръце и се радваме, че сме ваши гости“.

На пазар, като на пазар!

За всекиго по нещо.

Коалиция ДПС – Ново начало използва слънчевото време и направи своя шатра на пазара в Мездра. В продължение на повече от 2 часа десетки хора се спряха, взеха предизборни материали и използваха възможността да се запознаят, да разговарят с водача на листата Иво Цанев, както и с колегите му Каролина Кьолер-Тонова и Христо Иванов.

„Изненадах се от позитивното отношение и истинските житейски разговори, които проведох с жители и търговци на пазара в град Мездра. В тази предизборна кампания, дадохме заявка за един нормален и човешки диалог с хората, като целта е да се вслушаме в тях, техните житейски проблеми и визията им за по-доброто бъдеще на България. Взимам пример от тях, за всеотдайността, доброто отношение и постоянството, което влагат в това, което правят. Написаха ни предложения, които всички политици трябва да ги прочетат.

„Впечатлена съм от трезвия поглед на хората по отношение на управлението на страната. Очевидно е, че търпението на всички се изчерпва и очакват редовен кабинет, който да успее да навакса пропуснатото време“, каза Каролина Кьолер-Тонова.

Инициатива, започната преди няколко месеца от младежката структура на ДПС – Ново начало в Козлодуй, бе завършена в петък. 18 кубически метра бетон бяха излети на една от улиците в ромската махала в с. Бутан.

Водачът на листата Иво Цанев присъства и използва възможността да разговаря с хората в махалата. Той коментира, че трябва да се потърси комуникация с общинската управа, за да се намери по-трайно решение на проблема.

„Коалиция ДПС – Ново начало има разработена програма за малките населени места, за да се създаде добра среда за живеене на хората. Работим за сформиране на редовно правителство, за да можем да реализираме програмата си във всички сфери“, каза Иво Цанев.

Рамо до рамо с работниците застанаха и кандидатите за народни представители Стефан Вълков и Касъм Касъмов.

Дъждовното време в събота не попречи на активистите на ДПС – Ново начало да се съберат на работна среща и да се запознаят с Програмата на Коалицията, както  и с основните приоритети за област Враца.

Близо 100 активисти на партията се събраха, за да коментират с кандидатите за народни представители проблемите в различни населени места и да търсят адекватни решения за тях.

„Срещите с хората ми дават най-вярната посока за бъдеща работа. Проблемите са много и са натрупвани през годините. Решения има и с част от тях ще се опитаме да се справим още по време на предизборната кампания. По-голямата част обаче са проблеми, които могат да бъдат решени само и единствено, ако след изборите се сформира редовно правителство. Няма да се уморя да повтарям, че на това безвремие трябва да се сложи край. Очакваме подкрепа, за да можем да реализираме програмата си“, каза водачът на листата Иво Цанев.

Той бе придружен от областния председател на ДПС – Ново начало и втора в листата Каролина Кьолер-Тонова, кандидатите за народни представители Касъм Касъмов и Стефан Вълков, както и младежи от структурата на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай