Автогол прати Франция на четвъртфиналите на Евро 2024

"Петлите" излъгаха Белгия с 1:0

Автогол прати Франция на четвъртфиналите на Евро 2024 | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Франция излъга Белгия с 1:0 на "Меркур Шпил-Арена" в Дюселдорф и се класира за 1/4-финалите на Евро 2024, където в Хамбург ще срещне победителя от Португалия и Словения. Късен автогол в 85-ата минута на Ян Вертонген реши петия 1/8-финален сблъсък от надпреварата в Германия и прати "петлите" в следващата фаза. 

"Петлите" започнаха по-активно срещата и стигнаха до първия точен удар в мача. В десетата минута след пробив през центъра Антоан Гризман нанесе шут от около 20 метра, който бе точен, но твърде слаб и Коен Кастеелс улови без проблеми. Четири минути след това при заучено изпълнение на корнер Антоан Гризман намери Килиан Мбапе в наказателното поле, капитанът си нагласи топката и стреля, но над вратата. Десет минути по-късно белгийците имаха шанс, но шутът на Де Бройне от пряк свободен удар бе отразен от Менян.

В 27-ата минута Опенда се справи с Упамекано. Неговото центриране бе изчистено, но топката стигна до Караско, който стреля, а Ернандес блокира удара му. "Червените дяволи" поискаха дузпа за игра с ръка. Ръката обаче бе плътно до тялото на бранителя и наказателен удар нямаше как да бъде отсъден. В 34-тата минута Кунде центрира перфектно отдясно, а Тюрам засече с глава, но ударът му премина встрани от вратата. До края на полувремето играчите на Дешан продължиха да доминират в търсене на гола, но така и не го намериха след нов удар на Чуамени над вратата в добавеното време.

След почивката двата тима продължиха да пропускат, като в повечето случаи това правеха французите, които най-често шутираха над или встрани от белгийската врата. Чуамени, Тюрам, Мбапе не показваха точен мерник. 

Натискът на Франция даде резултат в 85-ата минута, когато продължителна атака на "петлите" завърши с подаване на Канте към Рандал Коло Муани в наказателното поле, пише БЛИЦ. Нападателят се обърна и нанесе неособено качествен изстрел, който обаче рикошира в коляното на Вертонеген и влезе във вратата на безпомощния Кастеелс за 1:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай