Лесна рецепта за грилован свински врат с печени картофи на грил

В поредицата “Събуди грил майстора в теб” ще откриете вкусни, лесни и подходящи рецепти за всички грил моменти, в които сте с най-близките ви хора

Лесна рецепта за грилован свински врат с печени картофи на грил | StandartNews.com

Мислите си, че не можете да готвите и че това е поприще само за професионалисти? Ние пък сме убедени, че във всеки от нас дреме по един истински грил майстор. Трябва само да го посръчкаме. Нещо, което се надяваме, че ще успеем да направим с този материал. В него ще откриете лесна и вкусна рецепта за грилован свински врат с печени картофи на грил. Идеята за нейното приготвяне която от десетилетие не спира да предлага качествени, свежи и вкусни месни предложения с марката “Грил майстор”, за да създаде много запомнящи се емоции на всяка трапеза, била тя и на открито.

Ето и всички продукти, които ще са ви необходими за приготвянето на тази рецепта:

Начин на приготвяне:

Първо сварявате двата големи картофа, като трябва да ги оставите леко недоварени, за да не омекнат прекалено. След това ги нарязвате на шайби, овкусявате със сол и черен пипер и ги поставяте на грила. Следващата стъпка е да разтопите 50 г масло в малък тиган и да добавите към него предварително нарязаната мащерка. После с тази смес намазвате картофите, като използвате и стрък розмарин, който ще им придаде допълнителен аромат.

След това в отделна тенджерка добавяте уискито, като целта на тази стъпка е да изври алкохолът. Към него добавяте кафявата захар, полифорния мед, оцета, кетчупа, 40 г масло и BBQ соса, като през цялото време не трябва да спирате да бъркате. Медът и маслото може да добавите последни, когато сосът вече е започнал да се редуцира. За финал остана само да “постелите” върху грила маринования свински врат с марката “Грил майстор” и да овкусите със сол и черен пипер, така както на вас ще ви е най-вкусно.

С изпълнението на тези стъпки ще успеете да приготвите едно от най-популярните и обичани ястия от всички грил любители, а именно грилован свински врат с печени картофи. Още подобни рецепти, както и актуални предложения за тяхното изпълнение, ще откриете в специалната секция в сайта на Lidl, където през цялото лято ви очакват много идеи за прекрасно грил изживяване на открито с любимите за вас хора. Пожелаваме ви добър апетит и не пропускайте шанса да събудите грил майстора във вас!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай