17 родни производители се включват във фермерския пазар на Lidl този уикенд в София

Вина, лютеници, дървени кухненски прибори и бижута от кехлибар ще са на разположение на клиентите на веригата

17 родни производители се включват във фермерския пазар на Lidl този уикенд в София | StandartNews.com

Този уикенд 17 родни производители ще представят на фермерския пазар на Lidl в София разнообразие от автентични и качествени продукти, сред които бутикови вина, лютеница, био продукти и занаятчийски изделия. Те ще изложат стоката си от 11 до 13 октомври на паркинга на магазина на бул. „Тодор Александров“ 173 в столицата.

Акцент на това издание на пазара са червените вина на Бисер Кьосев от село Левуново, Мелнишко, които със своя характер и неповторим вкус въплъщават духа на региона. Неговите „Мелнишки пирамиди“ са едно от най-добрите местни вина, което всеки ценител на винената култура трябва да опита.

Инициативата на Lidl ни дава чудесна възможност за директен контакт с крайния клиент. Това ни помага не само да споделим историята на нашето вино, но и да чуем отзивите на хората. Продуктите ни, включително розето от сира, и червените вина, се радват на голям интерес", споделя синът му Александър Гавараилов, който се занимава с дистрибуцията.

Сред останалите участници са добре познати имена, които предлагат уникални и разнообразни продукти. От щандовете клиентите могат да си закупят екзотични сортове люти чушлета от „Зизи Био“, био батати и хинап от производителя Илиана Стоилова, както и натурални сапуни с шафран и магарешко мляко от „Шафран Делукс“.

На пазара столичани ще намерят и вкусна лютеница, сладка и домашни сиропи на фирма „Том консерв“. От пчеларските ферми „Меривел“ и „Кошерин“ пък ще могат да занесат вкъщи мед и пчелни продукти, произведени в Благоевград и Белоградчик. Земеделците Петър Ганчев и Стефан Нямов ще допълнят трапезата ни с ядки, боб, ориз и сезонни плодове и зеленчуци.

Клиентите на Lidl ще могат да опитат млечни и месни продукти от с. Белоградец на фирма „Азер“ ЕООД, както и тахани и пастет от „Задругата“ ЕООД. За феновете на по-интересните напитки „Далвита Интернешънъл“ ООД ще изложат добре познатата вече комбуча, която има пробиотични свойства.

На паркинга на магазина посетителите ще имат възможността да видят отблизо стоката и на други уникални български производители, като „Билка чудодейка“ с билкови тинктури, „Пас Демо 2000“ с рибен колаген и „НИГЕЛЛА“ ЕООД, които правят масло от черен кимион.

Lidl дава възможност за изява и на родните занаятчии, които отново ще бъдат част от фермерския пазар. Иван Саздов ще покаже на клиентите своите красиви кехлибарени украшения, а от „Арт Ковачев 91“ ЕООД  ще разположат на щанда си дървени кухненски прибори и посуди за кухнята.

Инициативата на Lidl с фермерските пазари стартира през 2020 г., като броят на производителите и посетителите непрекъснато се увеличава. Те се превърнаха в значима платформа за изява на родните производители, които имат възможността да представят своите продукти директно на клиентите, като по този начин се насърчава достъпът до автентични и качествени стоки от различни региони на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай