Смайващ водопад в близост до центъра на наш град

Може да видите панорамните гледки към хълмовете Царевец и Трапезица

Смайващ водопад в близост до центъра на наш град | StandartNews.com

Велико Търново е един от най-забележителните градове в България. Той е с особена атмосфера, уникална архитектура и градско планиране. Неизменна спирка на туристическите маршрути в България, както за нашенци, така и за чужденци.

Всички знаят и Царевец, и Трапезица, и Самоводската чаршия, и паметника на Асеневци. Не толкова известно е обаче, че много близо до центъра на Търново има водопад, дори няколко – цяла каскада – Карталските водопади.

Той се намира северно от квартал "Картала" на град Велико Търново. Може да стигнете до него сравнително лесно - от град Велико Търново се илиза пеша в северна посока през квартал "Картала" или в северозападна през квартал "Варуша". Следват се пътеките към скалния венец над Преображенски манастир. За около 40 минути се достига до водопада. Може да се тръгне и от Преображенски манастир по пътеката към град Велико Търново. От там пътя е по-дълъг, но е много интересен - минава се и покрай няколко пещери.

Предимства са  панорамните гледки към хълмовете Царевец и Трапезица и отсрещните плата са част от атракциите по пътеката. Останалите са чистият въздух, раздвижването и водопадът в края на маршрута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
СофиЕнец
преди 1 седмица

Ама то един "водопад"?!!! За "чудо и приказ"! ГолЕм смЕх!!!

Откажи
Dilyan
преди 1 седмица

Много приятно място за разходки. Само не пращайте хората да тръгват от кв. Варуша, защото вафладжията и чалгаджийката преградиха екопътеката, за да си построят имение с гледка. Сега туристите трябва да заобикалят оградата и строителните отпадъци наоколо.

Откажи
Мунчо
преди 1 седмица

Събаряй наред!! Кой им разреши на тия бастуни да строят?! СЪБАРЯЙ!!

Откажи