Чудесата в ЮНЕСКО! Андрей Чорбанов призова за законопроекти, свързани с културата

Той изтъкна нуждата от усилията на всички

Чудесата в ЮНЕСКО! Андрей Чорбанов призова за законопроекти, свързани с културата | StandartNews.com

Всеки трябва да се бори за своята култура, защото само хората, които имат такава, могат да се борят за национална. Това заяви проф. Андрей Чорбанов, заместник-председател на Народното събрание на България, по време на форума "Бранд България - Чудесата ни в ЮНЕСКО", организиран от Общество „Културно наследство”, българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство на Стария континент – Европа Ностра. Конференцията се проведе с медийното партньорство на „Стандарт” и националната кампания „Чудесата на България”.

Власт и учени с програма за Чудесата ни в ЮНЕСКО

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: Домакинството на ЮНЕСКО ще издигне България в нова роля

Парламентът никога не е бил негативен към културата, важна е инициативата на Министерски съвет - да внася законопроекти за културата. Има теми, които са обединяващи, така че призовавам всички за активност за законодателни промени за културата, подчерта проф. Чорбанов

Чудесата в ЮНЕСКО! Илияна Йотова: Да бъдем повелители на нашето бъдеще

Вчера се обединихме с декларация за национална позиция. Голяма част от нашата национална култура не се намира в българските земи, имаме много паметници в съседни страни, така че трябва да имаме позиция и за него, каза още той.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай