Започна изграждането на нов завод край Враца

Заводът ще произвежда проводници и електронни компоненти за пренос на данни за автомобили

Започна изграждането на нов завод край Враца | StandartNews.com

Нов завод за проводници и електронни компоненти за пренос на данни за автомобили започна да се строи край Враца. Инвестиционният проект е за близо 22 милиона лева и е на немската компания
"МД Електроник".

Символична първа копка на новия завод бе направена в понеделник от вицепремиера по икономическата и демографската политика Мариана Николова, кмета на Враца Калин Каменов, изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и главните изпълнителни директори на "МД Електроник" Роберт Хофман и Цтибор Жижка.

Преди първата копка кметът на Враца Калин Каменов връчи на Роберт Хофман, който е и председател на управителния съвет на "МД Електроник" разрешителното за строеж на завода.

Врачанският митрополит Григорий отслужи водосвет и благослови начинанието.

Бъдещият завод ще произвежда проводници, електронни компоненти и оборудване за пренос на данни и системи за информационно развлечение и за сигурност на автомобили. Немската компания е специализирана в разработването и производството на такова оборудване за над 200 модела автомобили в световен мащаб.

Производствената сграда ще бъде изградена върху общински терен, закупен от инвеститора за над 1,1 милиона лева.

Предвижда се заводът да започне да произвежда продукция през 2020 година. Първоначално в него ще бъдат заети 300 работници и служители като инвестиционните намерения на немската компания са на по-късен етап наетите работници да достигнат 1000.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай