Wizz Air полита от София до още един ключов германски град

Полетите до Щутгарт ще започнат през декември и ще се изпълняват целогодишно три пъти седмично

Wizz Air полита от София до още един ключов германски град | StandartNews.com

Най-устойчивата авиокомпания в света* Wizz Air, днес обяви, че стартира нов маршрут - от София до Щутгарт – един от най-зелените градове в Европа.

Полетите до Щутгарт ще започнат през декември и ще се изпълняват целогодишно три пъти седмично - в понеделник, сряда и петък. Билетите са вече в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 65.99 лв.**

С този нов маршрут Wizz Air не само разширява своите предложения, но и се утвърждава като единствената нискотарифна авиокомпания в България, която предлага директни полети до Щутгарт.

Разположен в сърцето на един от най-големите винарски региони в Германия, градът е известен с производството на червено вино. Освен с великолепните си вина, провинцията, която заради меките си почти средиземноморски температури често е наричана „Слънчевата страна на Германия“, впечатлява и с отлична кухня и културни забележителности. Сред тях са красивите исторически паметници, обширните площади, великолепните замъци и зелените паркове и градини, но определено едни от най-посещаваните места в града са музеят „Мерцедес-Бенц“ и МХП-Арена, домът на футболния отбор от германската Бундеслига ФФБ Щутгарт.

„Развълнувани сме да обявим старта на новия маршрут София-Щутгарт, който допълнително затвърждава нашата водеща позиция в Централна и Източна Европа. С разширяването на мрежата ни с тази вълнуваща дестинация, ние не само отговаряме на нарастващото търсене на пътувания между България и Германия, но и укрепваме връзките между двете държави. Това значимо допълнение към нашата мрежа е поредно доказателство за ангажимента ни да подобряваме свързаността и да предлагаме на нашите пътници безпроблемни и достъпни пътувания“, заяви Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Wizz Air.

----------------------------------------------

* Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022 и 2023.

** Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай