Wizz Air откри нов тренировъчен център за пилоти на летище Фиумичино в Рим

С инвестиция над 38 милиона евро, новото съоръжение ще предоставя обучение за повече от 4800 пилоти годишно

Wizz Air откри нов тренировъчен център за пилоти на летище Фиумичино в Рим | StandartNews.com

Wizz Air, най-устойчивата авиокомпания в света, днес официално откри своя нов тренировъчен център за пилоти на летище Фиумичино в Рим, Италия. Това модерно съоръжение е вторият тренировъчен център на авиокомпанията, след успешното откриване на първия в Будапеща. То ще осигури регулярни обучения за повече от 4800 пилоти годишно, което подчертава ангажимента на Wizz Air към най-високите стандарти за безопасност и иновации в авиацията.

Церемонията по откриването се проведе днес и включваше ключови речи от Йозеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air, Марко Тронконе, изпълнителен директор на Летище Рим (Aeroporti di Roma), и Джеймс Кахил, вицепрезидент на CAE за търговската авиация в региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка).

Изпълнителният директор на Wizz Air, Йозеф Варади, коментира: „Този нов тренировъчен център в Рим е доказателство за ангажимента на Wizz Air да инвестира в бъдещето на авиацията и в служителите ни. Нашите пилоти са в основата на операциите ни, и това съоръжение ще им осигури най-съвременното и интензивно обучение. Тази инвестиция в Италия, който е един от ключовите пазари за Wizz Air, допълнително укрепва нашето дългосрочно присъствие в региона. В страната вече разполагаме с пет бази с над 1000 членове на екипажа и над 20 теснофюзелажни самолета от най-ефективен тип, отличаващи се с изключителни показатели за устойчивост в своя клас“.

Разположен в непосредствена близост до Терминал 1 на летище Фиумичино в Рим, новото съоръжение с площ над 2500 кв. м включва зали за брифинги, учебни помещения за теория и симулаторна зала, оборудвана с два ултрамодерни симулатора на CAE от семейството на Airbus A320, а трети ще бъде инсталиран през 2025 г. Тези симулатори, оборудвани с висококачествени визуализации, потапяща среда с пилотска кабина и реалистични симулации на полет, ще позволят на над 4800 пилоти на година да преминават регулярни обучения, което ще подкрепи разширяващите се операции на Wizz Air.

Марко Тронконе, изпълнителен директор на Aeroporti di Roma, компания от групата Mundys, заяви: „Този нов високотехнологичен тренировъчен център, разработен в нашето 5-звездно летище, благодарение на значителната инвестиция от една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа, демонстрира атрактивността на Фиумичино за авиационния сектор като база за дългосрочно развитие. Надяваме се, че този нов проект ще създаде нови професионални възможности за региона и общността, и идеално се вписва в нашата стратегическа визия, в която иновациите и развитието на човешкия капитал са основни стълбове за постигане на устойчиво развитие в средносрочен и дългосрочен план“. Той акцентира на сътрудничеството между Wizz Air и местната инфраструктура на летището, подчертавайки ключовата роля на летище Фиумичино като 5-звездно летище, сертифицирано от Skytrax, и признато за най-добро в Европа за шести път от 2018 г. според Международния съвет на летищата (ACI) в Европа.

Новият тренировъчен център на Wizz Air в Рим стъпва на успеха на първия център в Будапеща, който от откриването си преди шест години е предоставил над 98 000 часа летателни обучения. Добавянето на това второ учебно съоръжение допълнително укрепва позицията на Wizz Air като лидер в европейската авиация, който непрекъснато инвестира в обучението и развитието на своите служители.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай