United Group по пътя към устойчивостта

Основен акцент в стремежа на United Group за устойчивост са амбициозните цели за намаляване на емисиите

United Group по пътя към устойчивостта | StandartNews.com

Развитието на устойчиви практики вече е съществена част от културата на все повече компании. United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, следва неотлъчно тази тенденция. В Доклада си за устойчиво развитие за 2023 г. компанията демонстрира впечатляващи резултати, които подчертават ангажимента ѝ към намаляване на въглеродния отпечатък, насърчаване на социалната отговорност и прилагане на екологични иновации. С акцент върху зелени практики като енергийна ефективност, рециклиране и използване на възобновяема енергия, United Group утвърждава позицията си на лидер в устойчивото развитие в региона.

Основен акцент в стремежа на United Group за устойчивост са амбициозните цели за намаляване на емисиите, потвърдени от инициативата Science Based Targets (SBTi). Като част от своя ангажимент за борба с изменението на климата, United Group си поставя за цел нулеви нетни емисии до 2040 г. През 2023 г. бе отбелязан значителен напредък, като компанията постигна 46% намаление на емисиите от обхвата 1 и 2 в сравнение с 2020 г.

„Напредъкът, който постигнахме през 2023 г., подчертава ангажимента на United Group за изграждане на устойчиво бъдеще. Успехите ни в намаляването на емисиите, използването на енергия от възобновяеми източници и равенството между половете показват, че устойчивостта е в основата на нашата стратегия. Гордеем се с постигнатото и оставаме ангажирани с осигуряването на дългосрочни ползи за всички наши заинтересовани страни“, коментира Мириам Ди Траглиа, изпълнителен директор „Съответствие, риск и устойчивост“ на United Group.

В допълнение към намаляването на въглеродния отпечатък, компанията затвърждава ангажимента си към възобновяемите енергийни източници, като през 2023 г. осигури 40% от общото си потребление на електроенергия от възобновяеми източници. 

От Доклада става още ясно, че Групата активно насърчава и равенството между половете и многообразието. 52% от ръководните постове в компанията се заемат от жени. Освен това United Group подписа и Принципите за овластяване на жените (WEPs), като по този начин укрепи ангажимента си към равенството на работното място. В допълнение, компанията завърши първата си оценка на разликата в заплащането между половете, подчертавайки подкрепата си за жените през цялата им кариера..

Пълният Доклад за устойчивост за 2023 г. на United Group можете да видите ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай