Спецове ни учат как да познаваме виното

Master of Wine на Балканите е подготвил разходка из многобройните тероари на Бургундия

Спецове ни учат как да познаваме виното | StandartNews.com


София. Случвало ли ви се е да сте в компания на свои близки и приятели и въпреки това да се усещате неловко, защото не сте достатъчно запознати по една или друга тема, свързана с виното? А може би често изкарвате часове, реейки поглед измежду винените рафтове в магазините, само защото сте имали искреното желание да поднесете и чаша хубаво вино към вкусната вечеря. Изборът не е толкова труден, когато знаем какво и къде да търсим. За да не губите времето си пред винените рафтове, посетете DiVino.Taste 2012 на 17 и 18 ноември в Централен Военен клуб!

DiVino.Taste e изложение на българските винопроизводители и дава възможност да бъдат дегустирани едни от най-хубавите вина, дело на родните изби. Посетителите ще имат удоволствието да се запознаят отблизо с концепцията и философията на всеки един винопроизводител и лично  да се уверят в качеството на дегустираните вина.


Това е второто издание на ежегодния винен форум. Първото се състоя миналата година, когато Централният Военен клуб събра 37 от най-добрите български изби, за да представят свои отбрани вина пред близо 3000 гости в рамките на два дни.
DiVino.Taste има и богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации. Миналата година над 500 души взеха участие в осемте майсторски класа и осемте лекции на DiVino.Taste 2011. След високо вдигнатата летва и тази година организаторите на DiVino.Taste  са се погрижили да осигурят, освен изложбена част с най-доброто от българското вино, богата програма с лекции, курсове и майсторски класове. За тях можете да получите повече информация на http://www.vintageclub.bg/


Единственият Master of Wine на Балканите, Константинос Лазаракис, е подготвил интересна разходка из многобройните тероари на Бургундия. Ще бъдат дегустирани 9 вина, които показват защо тази френска област е на една от най-интересните, но и най-трудни винени дестинации. Португалският винен експерт и журналист Руи Фалкао ще запознае родната публика с класики като Порто и Мадейра.


DiVino.Taste 2012 ще завърши с DiVino топ 10 - класация на най-добрите десет български вина за годината, според винения сайт divino.bg и списание DiVino Magazine. Това не са просто вината с най-високи оценки, а такива, които притежават собствен характер и обаяние.

Вижте програмата на DiVino.Taste 2012 и си купете билет на преференциална цена за ранно записване ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай