Първо злато от рудника в Крумовград

Ще увеличим производството на обогатителната фабрика, така че да постигнем 105 тона руда на час, заяви Рик Хаус, президент на "Дънди Прешъс Метълс"

Първо злато от рудника в Крумовград | StandartNews.com

„„След години усилена работа и сътрудничество с местните заинтересовани страни, отбелязахме ключово постижение за компанията, а именно, че произведохме първия златен концентрат в Крумовград”. Това заяви Рик Хаус, президент и главен изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс”. По думите му, след приключване на предварителните пускови дейности на обогатителната фабрика, са преработени 650 тона руда през технологичните стъпки на трошене, смилане и основна флотация, с производителност около 100 тона на час. Произведен е и първият концентрат от находище „Ада тепе“.

„През следващите седмици ще насочим усилията си към увеличаване и оптимизиране на производството на обогатителната фабрика, така че да постигнем проектния й капацитет от 105 тона руда на час и планираното извличане на 85% злато”, уточнява Рик Хаус.

От компанията съобщават, че прогнозните нива на капиталовите разходи се запазват на ниво от 164 до 166 милиона щ.д. спрямо първоначалния разчет за 178 милиона щ.д. Към 28 февруари, 2019 г. са постигнати 97% изпълнение на строителните работи за рудника в Крумовград, при 147 милиона щ.д. инвестиционни разходи.

Планираното златно съдържание в концентрата от Крумовград е между 55 000 и 75 000 унции през 2019 г.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай