Продават на търг имот в пловдивския квартал "Капана". Цената шокиращо ниска

Обявен за публична продан от ЧСИ

Продават на търг имот в пловдивския квартал "Капана". Цената шокиращо ниска | StandartNews.com

Липса на кандидати да станат собственици на помещение в сърцето на пловдивския квартал „Капана“ срина цената на обекта. Имотът на ул. „Железарска“ бе обявен за публична продан от ЧСИ преди месеци, но неуспешните търгове единствено доведоха до поевтиняването му с 40%, пише TrafficNews.

Новата първоначална цена, пусната от съдия изпълнителя на 14 май, е 49 902 евро, или 97 600 лева. За сравнение, през януари сумата бе 82 459 евро /161 276лв./, а през февруари 68 716 евро /134 397лв./. Офертата е отворена за наддаване от 24 юни до 24 юли. На следващия ден трябва да стане ясно  дали ниската цена този път е успяла да привлече кандидат купувачи.

Площта на имота е от малко над 95 кв.м., ведно с 17,44% идеални части от сградата и идеални части от правото на строеж върху поземления имот. Състоянието на помещението не е привлекателно и за да започне да функционира като обект с каквото и да е предназначение, новият собственик ще трябва да внесе подобрения. Първоначалната стойност за залози този път определя цена от 525 евро за квадратен метър, което предвид локацията на обекта го прави добър вариант за инвестиция.

През годините върху имота има няколко наложени възбрани от частни съдебни изпълнители в Пловдив, първата от които преди десетилетие. Има данни за наложени тежести заради необслужена ипотека към “Българо-Американска кредитна банка" на стойност 517 000 евро.. Длъжници и собственици на помещението в Капана са Петър Беширов и съпругата му Елена Беширов.

Мъжът е свързан с 10 действащи дружества. Вписан е като собственик и управител на фирмите „Ромекс Кар“ и „Ромекс Инс“, които се занимават с производство и търговия на товаро-подемни машини. Три дружествата му вече са обявени в несъстоятелност.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай