Огромна верига у нас намалява цените! Коя е причината

Какво съобщиха от европейския гигант

Огромна верига у нас намалява цените! Коя е причината | StandartNews.com

Шведската компания, която е специализирана в сферата на търговията с домашно обзавеждане Ikea ще намали цените в редица страни, включително в България. Причината е  продължаващия спад в инфлацията.

 Този ход идва, когато разходите за транспорт и суровини намаляват.

"Ще го направим на всички пазари, където оперираме“, каза Толга Йонку, ръководител на отдела за търговия на дребно в Inkga Group, най-големият собственик на магазини Ikea, пред CNBC.

"Това е моментът за компании като Ikea да инвестират в цените, а не в рентабилността“, каза той, добавяйки, че много хора сега имат "по-олекнали портфейли“.

Смятаме, че намаляването на цените ще доведе до увеличаване на клиентите, както и до увеличаване на артикулите, продавани от търговеца на дребно, според Йонку.

Между септември и ноември Ingka е инвестирала повече от 1 милиард евро (1,1 милиарда долара) в намаляване на цените на пазарите, на които работи, според Reuters.

Ingka Group също има планове да разшири портфолиото си от молове, като свърже своите търговски центрове с магазини на Ikea. Холдинговата компания се стреми да превърне магазините на Ikea в дестинации, като включи коуъркинг пространства, заведения за хранене и други, според The ​​Wall Street Journal.

Магазина на IKea има в София, Варна и Велико Търново. Центрове за поръчки са ситуирани в Пловдив и Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай