Огромен интерес към сгъваемия смартфон на Huawei

Новият Huawei Mate X притежава сгъваем механизъм от типа „Соколово крило“ (Falcon Wing), който позволява лесно разгъване и сгъване на екрана...

Огромен интерес към сгъваемия смартфон на Huawei | StandartNews.com

С огромен интерес бе посрещнат на Световния мобилен конгрес в Барселона новият смартфон на Huawei Mate X. Моделът е първият сгъваем 5G смартфон на компанията и задава изцяло нови стандарти по отношение на дизайна на смартфоните.

Новият Huawei Mate X притежава сгъваем механизъм от типа „Соколово крило“ (Falcon Wing), който позволява лесно разгъване и сгъване на екрана, и 7-нанометрова чипова система Balong 5000.  Батерията с капацитет от 4500 mAh, която се зарежда за минути от SuperCharge системата за технологията на Huawei, осигуряваща високоскоростно зареждане с мощност от 55W. Корпусът на смартфона привлича вниманието с новия цвят на бранда Interstellar Blue. Когато Mate X е прегънат е във вид на смартфон с 6,6-инчов дисплей, а след разгъване устройството се превръща в таблет с 8-инчов дисплей.

Falcon Wing - между технологията и естетиката

Благодарение на многобройните тестове на Huawei с цел максимална ефективност на Mate X, новият телефон съчетава в себе си смартфонтелефон и таблет. Той притежава високоиздръжлив OLED екран и иновативен сгъващ механизъм от типа Falcon Wing.

Иновативният механизъм “Falcon Wing” осигурява плавно и внимателно прегъване на устройството. В разгънато състояние повърхността на Mate X е идеално гладка, а при сгъване двете части на дисплея се вместват идеално. Преходът между двата режима (смартфон и таблет) е много бърз и гладък.

6,6-инчовият екран на Mate X е истински FullView дисплей с изключителни характеристики. Изображенията са ярки и детайлни. При разгъване устройството мигновено се трансформира в таблет с 8-инчов дисплей, с дебелина само 5,4 мм. Панелът на телефона е удобен, издръжлив и се охлажда бързо дори при интензивна употреба. Освен лек и функционален, Mate X е и много красив и изящен. Моделът се предлага в изцяло новия модерен и футуристичен цвят Interstellar Blue.

Huawei Mate X отваря нова страница в развитието на 5G като първият 5G смартфон на компанията. Водещата в индустрията 5G едночипова система Balong 5000 дава на потребителите в едно изцяло ново преживяване по отношение на комфорт, бързина и оперативната мощ.

По-големият екран дава възможност на потребителите за ефектвно изпълнение на задачи свързани с работа, но също така и за забавление през свободното си време. Благодарение на “split screen” режима потребителите ще могат да работят с две приложения едновременно. Това ще позволи, например, да местят снимки  от галерията си и да ги прехвърлят директно в имейл.

Флагманските смартфони на Huawei винаги са разполагали с мощни камери и Mate X не е изключение. Новата Leica камера предлага всички най-нови технологии в областта на мобилната фотография, което неизбежно ще превърне Mate X в логичен избор за телефон както за любителите, така и за професионалните фотографи. Сгъваемият дизайн позволява на системата от камери да изпълнява ролята както на предна, така и на задна камера. Mate X притежава и интегриран Power бутон със сензор за пръстов отпечатък. С негова помощ потребителите могат да активират устройството само с едно докосване, като едновременно с това значително се повишава и защитата на личните си данни.

Huawei Mate X e оборудван с революционния чипсет Balong 5000, с невероятната 5G скорост на теглене от 4.6GB на секунда. Възможността за две сим карти на Huawei Mate X дава възможност за поддържане както на 4G, така и 5G мрежа. Освен това в компактния корпус на телефона има четири вградени супер модерни 5G антени, които допълнително повишават качеството на връзката.

Новата специално разработена 4,500mAh батерия е вградена в корпуса на Huawei Mate X с дебелина от 5.4мм. Тя комбинира умна AI технология за запазване на заряда, с което отговаря на изискванията в ерата на 5G за по-добра производителност на батерията. Телефонът се зарежда много бързо, отговаряйки на изискванията на всички хора, които предпочитат динамичния начин на живот. Само за 30 минути, Huawei SuperCharge може да зареди батерията до 85%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай