NIVEA гушна вековни дървета в София и Пловдив

Кампанията Tree Care е част от стратегията на бранда за устойчиво развитие

NIVEA гушна вековни дървета в София и Пловдив | StandartNews.com
  • Кампанията Tree Care е част от стратегията на бранда за устойчиво развитие

Световният лидер в грижата за кожата NIVEA стартира кампанията Tree Care, насочена към облагородяване на градската среда и грижите към градските дървета. В периода от 4 до 31 март с всеки закупен продукт с марка NIVEA в магазини dm, компанията ще отделя средства за профилактичен преглед от еколозите на Tree Doctor и за мерки за здраве и безопасността на общо 50 вековни дървета в София и Пловдив. 

Градското замърсяване и високото наличие на фини прахови частици са едни от основните причинители на замърсяването на кожата на лицето. Градските дървета пречистват въздуха от вредните въглеродни емисии, като едновременно с това пестят енергия, пазят сянка и намаляват шума. Така те създават по-благоприятна и здравословна среда за живот в градски условия.

Както кожата, така и дърветата в големите градове, имат нужда от постоянни и специфични грижи, за да могат да продължат да са функционални, ползотворни и красиви. Ето защо в рамките на кампанията Tree Care NIVEA и експертите от Tree Doctor ще се погрижат за тях в три стъпки:

  • Мониторинг и преглед на 50 дървета в София и Пловдив
  • Предписания на мерки за безопасност
  • Грижа и осигуряване нужните процедури

Вековните дървета, които ще бъдат част от кампанията Tree Care, са разположени в два емблематични парка в София и Пловдив. Славейковите дъбове в едноименния парк в столичния квартал Лозенец е известен със сбирките на творческия кръг „Мисъл“ и романтичните разходки на Пенчо Славейков и неговата любима – Мара Белчева. Преглед ще получат и дърветата в най-забележителния пловдивски парк „Цар-Симеоновата градина”, който е истинско произведение на парковото изкуство и любимо място за отдих на местните жители.

Инициативата е поредната стъпка в стратегията на NIVEA по посока на устойчивото развитие и грижа за природата. Сред останалите цели на козметичния бранд се нареждат внимателният подбор на използваните съставки в производството на продукти, партньорството с доверени източници и внедряването на 100% биоразградими и рециклируеми опаковки до 2025 г. Повече за стратегията може да научите тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай