Наближава Черният Петък - внимавайте

Потребителите трябва да се пазят от уловки в цените и офертите

Наближава Черният Петък - внимавайте | StandartNews.com

Както всяка година по това време напоследък, с наближаването на Черния Петък се настройваме за изгодни покупки. Това обикновено става в последния уикенд на ноември, което предшества и Коледните намаления.

Внимавайте за измами и подвеждащи реклами по време на Черния петък, предупреждават от Асоциацията за защита на потребителите.

Проучване на асоциацията показва, че 50% от българските потребители ще пазаруват на Черния петък, който тази година се пада на 29 ноември 2019 г.

Най-голямо ще бъде пазаруването в търговските центрове и онлайн магазините. Най-търсени ще бъдат дрехите, следвани от електрониката и обувките. Отстъпките средно са между 40 и 60%.

Очаква се да бъдат похарчени средно по 500 лева на човек.

 За търговците подобен ден е една чудесна възможност за реклама и добър начин за увеличение на продажбите

На този ден обаче потребителите трябва да внимават, защото се случват най-големите измами и подвеждащи реклами, заяви председателят на Асоциацията за защита на потребителите Пейо Майорски.

Има много фалшиви отстъпки и клиентите трябва да следят цените на продуктите, които искат да закупят, като направят сравнение на продажбите в различните магазини. Дори и предварително да проучват цените и дали реално има намаление.

"Бъдете особено внимателни, ако в магазина ви предложат "стоков кредит", особено ако покрай него има още нещо - например застраховка", съветват от Асоциацията на потребителите.

Трябва да се внимава със стоките на кредит, защото накрая потребителят може да се окаже в ръцете на колекторските фирми. След това започва техният тормоз при забавяне или неплащане, допълват от Асоциацията.

Не купувайте импулсивно - предварително. Решете какво ви е необходимо или искате, складирайте го във виртуалната си пазарска кошница и изчакайте деня с намаленията. Наистина ли бихте взели нещо, което не ви трябва, само защото пише "70 процента намаление", дадоха още съвети експертите по оценка на потребителите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай