Меморандум между Девин и УНСС отваря нови възможности за студентите

Споразумението ще позволи да се разшири обхватът на практически насочените обучения с казуси от живия бизнес

Меморандум между Девин и УНСС отваря нови възможности за студентите | StandartNews.com

„Девин“ ЕАД, лидерът в сектора на минерална и изворна вода в България, и най-големият бизнес университет в страната, Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), подписаха меморандум за сътрудничество. От страна на УНСС документа подписа ректорът на университета проф. д-р Димитър Димитров, а за „Девин“ ЕАД – Екатерина Караризова, директор „Човешки ресурси“ на компанията.

Меморандумът за сътрудничество има за цел да надгражда обучението на студентите във водещото висше училище и да разширява обхвата на практически насочените обучения с примери и казуси от живия бизнес. Оперативни координатори по реализацията на меморандума са гл. ас. д-р Кристиан Желев от катедра „МИО и бизнес“ на УНСС и Петя Манастирска, ръководител „Устойчиво развитие и качество“ в „Девин“.

„Като отговорна компанияДевин“ инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието. Иновациите и инвестициите в младите хора са онова, което ни движи напред и ни отличава. Устойчивата икономика е сред основните ни бизнес приоритети и именно тя ще бъде във фокуса на сътрудничеството ни с УНСС“, поясни Екатерина Караризова, директор „Човешки ресурси“ в „Девин“.

УНСС вече има изградени традиции за сътрудничество с множество асоциации и камари, с бизнес дружества, банки, големи корпорации, български и международни, с университети, с училища. Надявам се вследствие на тези споразумения да се разшири обхватът на практическите обучения и студентите да получат още по-добра възможност за успешно кариерно развитие“, каза Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

При подписването на меморандума бе подчертан и приносът на проф. д.ик.н. Бистра Боева, заслужил професор на УНСС, за това споразумението да стане факт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай