Луфтханза ще следи пътниците си през интернет

Компанията иска по-добър поглед относно нередности при полетите

Луфтханза ще следи пътниците си през интернет | StandartNews.com

"Луфтханза" (Lufthansa Group) и Google Cloud обявиха в понеделник, че са подписали стратегическо партньорство, което ще даде възможност на немската авиокомпания да подобри проследяването на своите полети и да даде по-добър поглед относно нередности при полетите.

Сътрудничеството ще доведе до изграждането на нова платформа, която ще комбинира данни за експлоатацията, както и предоставянето на самолетните екипажи на информация за точността на пасажерите и за всякакви възможни закъснения, свързани включително с времето или със натоварване на въздушния самолетен трафик. Всичко това ще даде представа на "Луфтханза" как да постигне най-доброто пренареждане на разписанието в случай на закъснения на дадени полети.

Google Cloud е платформата на технологичния интернет гигант за облачни услуги.

Изпълнителният директор на Google Cloud Томас Курина заяви: "Чрез това сътрудничество ние ще имаме значителна възможност да революционизираме бъдещето на операциите на авиокомпаниите. Ние обединяваме най-доброто от "Луфтханза" и Google Cloud, за да разрешим най-големите предизвикателства на авиокомпаниите и да повлияем положително на пътуването на над 145 милиона пътници, които летят годишно с немската авиокомпания".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай