Лъчезар Борисов връчи "Златната изба на България"

За 2020 г. победител е Винарска изба Беса Валей

Лъчезар Борисов връчи "Златната изба на България" | StandartNews.com

Винарска изба Беса Валей спечели „Златната изба на България“ за 2020 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“. Големият кристален приз на сайта exporter.bg беше връчен от Лъчезар Борисов – министър на икономиката. Наградата получи Юлия Костадинова, бранд мениджър за вината ня изба Беса Валей в Авенди.

„България е символ на качествено вино“, каза при връчването на наградата министър Лъчезар Борисов.

За първи път exporter.bg даде „Златна изба“ за креативност във винарския мениджмънт. Носител на Кристалния приз стана Цветелина Николова, управляващ директор на Винарска изба Катаржина Естейт. Високото отличие й бе връчено от Яна Топалова, заместник-министър на икономиката.

Мавруд Виница на Винарна Загрей спечели „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино. Димитър Костадинов, управител на винарната, получи ценния приз от Момчил Ройнев, изпълнителен директор на Българска агетция за експортно застраховане.

Ракия Стралджанска взе Кристален приз за предпочитана марка българска ракия. Председателят на Националния статистистически инстиут Сергей Цветарски връчи Кристалния приз на Красимир Аврамов, изпълнителен директор на Вила Ямбол.

Победителите в конкурса, който за пета поредна година се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, са определени от гласовете на читателите на едноименния сайт в социалните мрежи.

Целта на конкурса е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни. Много от тях имат вече колекции от международни призове и медали, но днес към тях прибавиха и една национална награда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай