Колко богат бе Коби Брайънт?

Финансовата империя на баскетболната легенда

Колко богат бе Коби Брайънт? | StandartNews.com

Името на Коби Брайънт скоро няма да слезе от световните медии. Наред с голямата трагедия, сега дойде ред на западните средства за масова информация да се занимават с неговите имоти. Всъщност колко богат наистина е бил този баскетболен чудотворец?

Той беше известен и в света на бизнеса като човек, създаващ нови марки, инвеститор и ментор на други спортисти и основатели на компании, разказва CNN.

Брайънт разнообрази кариерата си, като проби в света на инвестициите, още преди да напусне НБА. През 2013 г. той стана съосновател на дружеството за рисков капитал Bryant Stibel заедно с основателя на Web.com Джеф Стибел.

Фирмата на Брайънт сега има повече от 2 млрд. долара активи, с инвестиции в десетки компании за технологии, медии и данни. Bryant Stibel има поне 10 успешни инвестиции, включително Dell и Alibaba. Тя също така има вложения в създателя на Fortnite - Epic Games, компанията за цифрови разплащания Klarna и фирмата за домакински продукти The Honest Company.

"Трябва да има силни предприемачи. Това е ключът за нас - да гледаме хората", каза Брайънт в интервю за CNBC през септември.

Отделно от фирмата, Брайънт също направи милиони долари с инвестицията си в спортната напитка Body Armor, която през 2018 г. повиши оценката си, като продаде дял на Coca-Cola.

Репутацията на Брайънт като звезден спортист и създател на брандове беше един от ключовете към успеха. През 2016 г. той основава Granity Studios, медийна компания, която се фокусира върху творчески разкази около спорта.

Брайънт, известен в баскетбола като "Черната мамба" (Black Mamba), започва да изгражда марката си като спортист в началото на кариерата си като рекламно лице на Nike.Брайънт за първи път подписва сделка с Nike през 2003 г.

Той беше един от елитната група играчи в NBA, които през тази година подписаха с марката, включително ЛеБрон Джеймс и Кармело Антъни. Това помогна на компанията за спортни стоки да затвърди позициите си в света на баскетбола през следващите няколко десетилетия след пенсионирането на Майкъл Джордан през 2003 година.

Брайънт е бил на път за мач от Mamba Sports Academy в неделя, когато хеликоптерът му се разби.

Брайънт също участва в инициативата на НБА за разширяване на аудиторията извън САЩ, особено в Китай. През 2015 г. той работи с Alibaba Group, за да пусне документалния филм на баскетболната звезда „Музата на Коби Брайънт“ чрез Tmall Magic Box в Китай.

Брайънт също имаше договори за реклама с редица други марки през цялата си кариера, включително McDonald's, Sprite, Nintendo и Turkish Airlines..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай