Кои био и еко компании бяха отличени на наградите Be Green, Be Bio?

Народни представители, общински съветници, адвокати и журналисти връчиха призовете в категориите

Кои био и еко компании бяха отличени на наградите Be Green, Be Bio? | StandartNews.com

Повече от 200 компании бяха номинирани за тазгодишните награди Be Green, Be Bio, но след проведено гласуване само 25 от тях стигнаха до финала и получиха статуетка и грамота на провелата се в София официална церемония.

Всяка година събитието има за цел да отличи най-успешните, най-иновативните и най-вдъхновяващите био и органик компании и марки в страната. Главен организатор е Балканската медийна асоциация, подкрепена от повече от 20 медии.

Най-зеленото връчващо награди събитие беше открито от малките певчески таланти от детска вокална група „Палави ноти“ с песента „Витамина“. Водеща на церемонията беше лицето на БНТ 1 Йоанна Драгнева, облечена с невероятна рокля от Киара Фешън.

На финала на вечерта Раул Торес разкърши гостите с един куп латино танци.

В категорията Хранително-вкусова промишленост призьори станаха напитките Фрум Бая, водата Пирин спринг, водката от шишарки Рилска водка. Също така Уайт Сайънс България за лешниковия им крем с ГХИ, като и натуралният крем мед от Пчелинъ. Наградите им бяха връчени от журналистките Магдалена Гигова и Александра Никова.

В категория Козметика статуетките отидоха при Muse Cosmetics за мулти пептидния им комплекс, при Wooden Spoon за разработения от тях био крем дезодорант със сребро, при Биомед, които получиха наградата за орална хигиена, при Mama Derm за антиейдж продуктите със стволови клетки haberlea и при Солидифик за ексфолиращият им бар за лице с етерични масла и костилки от кайсия. На сцената, за да им поднесат призовете излязоха журналистката Анелия Попова, управителят на обучителен център Темида Златели Пламенова, както и председателката на асоциацията Мечта за дете Ивелина Рускова.

Икономистът и общински съветник Деян Николов връчи статуетката в категория Услуги на Код Хелт ТВ за Зелена медия със социална ангажираност.

В категория Автоиндустрия на Хермес Ауто Груп за БМВ електрическа лимузина и изграждане на бърза зарядна станция статуетката поднесе Димо Дренчев – народен представител и член на комисията по бюджет и финанси.

В категорията Туризъм победители станаха фирма Сенатор Липийски, които реставрират цялото с. Долене в община Петрич. Наградата им бе връчена от председателката на Асоциацията на жените адвокати Елка Пороминска.

В категория Стартъп победители станаха Супер Симпъл Смути, като наградата им поднесе Рокси Рок от ХайЛайф Медия Груп.

Филмовият и телевизионен продуцент, и ководещ на предаването Седмицата с Нина и Зий по ТВ България 24 Зий Ребело връчи на сцената наградите в категория Здраве и красота. А те отидоха при Билкова Лечебница за техния нов продукт – детски пробиотик, при Макс Актив за Макс Актив Детокс – чайове и капки за отслабване, и Бибиотик – за постбиотик - най-добър натурален продукт.

За Ландшафтна архитектура статуетката отиде при арх. Бистра Василева за жилищна сграда в район „Витоша“. Журналистът и преводач Мажд Алгафари й поднесе приза.

Авторът на предаването ВИП Пас по Канал 3 Николай Стоянов пък връчи наградата на Стилбилд за многофамилна жилищна сграда в кв. Драгалевци.

Последният приз в тази категория Строителство и архитектура поднесе общинският съветник Радослав Червенков на СеваРекс – био строителни материали.

В категорията Дом и градина имаше трима призьори. Носителката на приза Нотариус на годината Нели Лукова връчи два от тях на повелителите на цветята Бел Бутик и на OneEco за техния еко-петно разбивач. Със статуетка си тръгнаха и Разсадници Нановски. Те я получиха от адвокат Биляна Тончева.

В Технологии приза поднесе преподавателят и създател на магистърските програми по Киберсигурност в България Мирослав Стефанов на ТИЕНТ – йонизатори на вода.

За да поднесе статуетката и грамотата в категория Кауза, на сцената излезе народният представител и член на комисията по труда и социалната политика Ивайло Папов. Победители в тази категория са социалното предприятие Работилничка Бисквитките, които помагат на младежи със специални потребности да работят и намерят своята реализация.

В последната категория - Търговия - да връчи статуетката на сцената излезе адвокат Пламен Ангелов, носител на приза за Адвокат от церемонията за бизнес награди Bright Awards. Наградите отидоха в Ейч Ел Ес Трейд и в магазина за здравословни продукти Хелт Фактори.

Събитието се осъществи със спонсорската подкрепа на Макс Актив, Билкова Лечебница, Водата Пирин Спринг, Рилска Водка, Хермес Ауто Груп, Вината Бонония, Фрумбая, Биомед, Mama Derm, Bibiotic, Вила Синтика, Super Simple Smoothie, One Eco, Muse Cosmetics и Дриймтийм Кетъринг.

Медийни партньори на Be Green, Be Bio са Българското национално радио, телевизиите България 24, Евроком, Код Хелт и Код Фешън, Канал 3 и предаването ВИП ПАС,  вестниците Стандарт, Труд, Телеграф и Марица, онлайн медиите pik.bg, епицентър бг, blitz.bg, Столица.бг, bnews.bg, дромомания.бг, blife.bg, sofiainfo.bg, temida.tv, investbuid.eu, информационна агенция Крос, ХайЛайф Медия Груп и инженер Пламен Колев, който е винаги на първа линия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай