Хасан Адемов: Мярката 60/40 работи

Има една много голяма особеност при COVID-19 – субективните усещания се разминават с обективната находка.

Хасан Адемов: Мярката 60/40 работи | StandartNews.com

Председателят на социалната комисия в парламента Хасан Адемов подкрепя секторния подход за подпомагане на най-потърпевшите в кризата. Той е категоричен още, че мярката 60 на 40 работи. Социалната ни система има достатъчно средства, за да посрещне необходимостта от плащания и компенсации за безработни и самоосигуряващи се лица, заяви по NOVA депутатът от ДПС.

"Има една много голяма особеност при  COVID-19 – субективните усещания се разминават с обективната находка. 

Тоест, аз съм се чувствал след третия ден от началото на заболяването почти в перфектна форма, без каквито и да е оплаквания, но ренгеновата находка, клиничните показатели са показвали съвсем друго лице – истинското лице на коронавируса“, разказа Адемов.

Той сподели, че не е имал уговорка с Цвета Караянчева да бъде съобщено името му на извънредния среднощен брифинг, който тя даде по повод първата положителна проба за коронавирус в парламента.

Д-р Адемов коментира, че подкрепя мерките, предприети от правителството за намаляване на последствията в социално-икономическата сфера след пандемията. Той е категорично против така нареченото раздаване на пари „на калпак“

 Аргументът му затова е, че  целевото подпомагане на най-засегнатите сектори в икономиката и групи от населението ще е далеч по-ефективно от еднократна безвъзмездна помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай