Измами спряха замяната на хартиени с е-винетки

До средата на месеца няма да бъдат налагани глоби заради липса на винетка, стана ясно от думите на директора на Националното тол управление в Пътната агенция Антон Антонов...

Измами спряха замяната на хартиени с е-винетки | StandartNews.com

Заради измами агенция "Пътна инфраструктура" спря конвертирането на хартиени винетки в електронни. Това беше съобщено на специална пресконференция.

До средата на месеца няма да бъдат налагани глоби заради липса на винетка, стана ясно от думите на директора на Националното тол управление в Пътната агенция Антон Антонов.

„В момента се прави информационна кампания хората да свикнат с електронните винетки. Има инсталирани 150 терминала в бензиностанциите, а от 7 януари ще могат да се купуват на гише в големите обекти и бензиностанции“, заяви Антонов и призова шофьорите да бъдат търпеливи.

Попитан дали ще има създаден кол център за проблеми с винетките, Антонов обясни, че в момента се структурира такъв. „Всички, които са купили две винетки, ще могат със заявление към АПИ да го докажат и парите им ще бъдат върнати“, заяви Антонов.

"Ще глобяваме най-вероятно от 15-и януари. В момента всичко е готово. Има инсталирани 150 терминала в момента на бензиностанциите, а от 7-и ще може да си закупувате от всички големи търговски обекти. Изредих ги: "Български пощи", ОМВ, "Екопетролиум" на гише, с плащане в брой и на граничните контролно-пропускателни пунктове също. Просто бъдете търпеливи. Изчакайте няколко дена. Системата е нова", призова Антонов.

Само на ГКПП „Капитан Андреево“ има поставени апарати за самотаксуване, а днес – на ГКПП „Дунав мост“. До края на месеца ще има на всички гранични пунктове“, заяви Антонов. Той посочи, че предстои от 7 януари да бъдат пуснати електронни винетки за купуване на гише в големите бензиностанции и в EasyPay.

„Повечето хора имат валидни винетки до края на януари, а с чужденците сме провели информационна кампания, с която да ги информираме как да купуват винетки. Към момента все още няма отчетени глоби“, заяви Антонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай