Искат Слънчев бряг да стане балнео дестинация

Фаталистични прогнози за развитието на туристическия бранш няма, казва експерт

Искат Слънчев бряг да стане балнео дестинация | StandartNews.com

Балнеокурорт за лечение на хора с белодробни заболявания – това е бъдещето на Слънчев бряг и като такъв той трябва да се рекламира. Идеята е изложена в писмо до Министерството на туризма, изпратено от от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„Фаталистични прогнози за развитието на туристическия бранш няма... Не сме преживели природно бедствие и туристическата инфраструктура не е унищожена. Туристическият бранш е готов да започне работа веднага след извънредното положение“, заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му загубите за бранша за месец март са 48 млн. лева, като 30 млн. лева от тях са загуби на хотелиерите.

„Очакваните загуби за април са 65 млн. лева, за май – 92 млн. лева... Предложихме термина „14-а  седмица“, за да се ориентираме какво да правим като дейност в седмиците преди възстановяването на дейността. Смятаме, че до 44-тата седмица ще получим пълно стабилизиране на ситуацията“, обясни Драганов.

Интернет платформи за краткосрочно предлагане на наем стартираха инициативата за временен дом за всеки, който не желае да живее с по-възрастните си близки и иска да се самоизолира като превантивна мярка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай