Гръцката икономика рестартира с 66 000 фирми

От 4 май на работните си места са се върнали 225 хил. заети, т.е. 33% от работещите

Гръцката икономика рестартира с 66 000 фирми | StandartNews.com

В Гърция от днес дейността си подновяват 66 010 фирми в търговията на дребно и в други сектори в рамките на втория етап от вдигането на ограниченията заради епидемията от коронавируса, съобщи АНА-МПА.

От 4 май досега на работните си места са се върнали 225 хиляди заети, т.е. 33 процента от работещите, които прекратиха работа заради спирането на предприятията си. Пред последната седмица дейността си възстановиха 93 хиляди предприятия - 35 процента от общия брой на временно спрелите заради епидемията.

От днес възобновяват работа фирмите в областта на търговията на дребно в секторите на аудио и видео оборудването, текстилните продукти, железарските и бояджийските стоки, домашните уреди, облеклата, обувките, бижутерията и т.н., шофьорските школи, лотарийните пунктове и др.

На работа от днес ще се завърнат 155 962 работещи или 22,5 процента от заетите лица.

Днес се подновяват и учебните занятия в училищата за учениците от последния гимназиален клас. Разрешава се присъствието до 15 ученици в час, като там, където класовете са по-големи, учениците ще ходят на училище през ден, като двете половини на класа ще се редуват. Създаден е и график на междучасията, за да не съвпада почивката на отделните паралелки и да се избегне струпването на ученици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай