Градус ще разпредели 6-месечен дивидент от 2,2 ст.

Дивидентът ще бъде гласуван на Общо събрание на акционерите на 25 октомври

Градус ще разпредели 6-месечен дивидент от 2,2 ст. | StandartNews.com

Фирма „Градус“ публикува покана към акционерите за извънредно (Общото събрание на акционерите (ОСА), на което се очаква да бъде гласуван 6-месечен брутен дивидент от 2,2 стотинки.

Така базираната в Стара Загора компания става втората на БФБ, която може да вземе решение за разпределяне на дивидент за инвеститорите два пъти в годината. Досега два пъти в годината е разпределяла дивидент само Корадо.

Извънредното ОСА ще се проведе на 25.10.2019 г. от 11:00 часа в Стара Загора, на адрес 6009 Парк-хотел Стара Загора, ул. „Хан Аспарух“ 50, зала „Тервел”, при следния дневен ред:

1. Приемане на Правила за работа на Одитния комитет на Градус АД; Проект за решение: Общото събрание приема изготвените и предложени от Одитния комитет на Градус АД Правила за работа на Одитния комитет на Градус АД;

2. Избор на регистриран одитор, който да провери и завери Индивидуалния годишен финансов отчет на Дружеството за 2019г. и Консолидирания финансов отчет на Дружеството за 2019 година. Проект за решение: Общото събрание избира за регистриран одитор, който да провери и завери Индивидуалния годишен финансов отчет на Дружеството за 2019г. и Консолидирания финансов отчет на Дружеството за 2019 година “Бейкър Тили Клиту и Партньори” ООД, рег. № 129, ЕИК: 131349346, гр. София, 1000, ул. Стара планина №5, ет. 5, представлявано от управителя Красимира Иванова Радева.

3. Одобряване на шестмесечен финансов отчет на Дружеството за първото полугодие на 2019 г. Проект на решение: Общото събрание одобрява шестмесечния финансов отчет на Дружеството за първото полугодие на 2019 г.

4. Одобряване на доклада на Съвета на директорите за изпълнението на изискванията на Закона за публичното предлагане на ценни книжа за изплащане на шестмесечен дивидент. Проект на решение: Общото Събрание одобрява доклада на Съвета на директорите за изпълнението на изискванията на Закона за публичното предлагане на ценни книжа за изплащане на шестмесечен дивидент.

5. Взимане на решение по чл. 39 от Устава на Дружеството за разпределяне на печалбата и изплащане на междинен дивидент на база приетия 6-месечен финансов отчет. Проект за решение: Общото събрание взима решение за разпределяне на 6-месечен дивидент от печалбата реализирана от Дружеството, съгласно изготвения 6-месечен финансов отчет за първото полугодие на 2019 г., при следните параметри: Общ брутен размер на дивидента – 5 359 391, 62 лв. Брутен размер на дивидента за една акция – 0,022лв.;) Начало на изплащане на дивидента: 26.11.2019; Срок за изплащане на дивидента: - три месеца; Начин на изплащане на дивидента: чрез „Централен депозитар” АД и клонове на Уникредит Булбанк АД.

Можем да припомним, че последния изплатен нетен дивидент от компанията бе в размер на 9,5 стотинки на акция, което представляваше дивидентна доходност от около 5,5%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай