Евтини кюфтета до Баба Марта

Цените на основни храни да се замразят до пролетта, настоява агроминистърът

Евтини кюфтета до Баба Марта | StandartNews.com



София. Евтини кюфтета до Баба Марта, обеща земеделският министър Мирослав Найденов. Тримесечното замразяване на цените на основните хранителни продукти да се удължи до края на зимата, планират от агроведомството. Министърът ще проведе нови разговори с търговските вериги за да удължи срока на обявените тримесечни промоции.

В началото на август няколко големи търговци замразиха цените на хляб, месо, мляко, яйца, кашкавал, сирене, масло, салам. Скоро обаче промоцията ще свърши, затова и Найденов започва нови преговори за евтини храни. "Ще се намерят и други форми за по-ниски цени на храните по време на зимните месеци", обеща земеделският министър. "Хората, които са с ниски доходи - пенсионери, социално слаби и безработни - те разчитат на тези основни хранителни продукти ежедневно да ги слагат на трапезата си", коментира Найденов.

Министерството ще се стреми да включи повече търговци в кампаниите, допълни той. Според Найденов след като се задържаха цените на основните храни в някои големи вериги, се е увеличило потреблението и производството на тези продукти, които са 100% български. Министърът обяви, че се увеличават и помощите за животновъдите за да се компенсират високите цени на фуражите. Това от своя страна би трябвало да тушира увеличението на цениет на месото и млякото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай