Емисията облигации на БАКБ е одобрена от австрийския регулатор

Банката пласира успешно емисия в размер на 15 000 000 евро

Емисията облигации на БАКБ е одобрена от австрийския регулатор | StandartNews.com

Органът за финансовите пазари  на Република Австрия  (Finanzmarktaufsicht Österreich) одобри проспект от 10.06.2024 г. за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия необезпечени подчинени облигации, издадени от „Българо-американска кредитна банка“ АД, ISIN BG2100017248, структурирани да отговарят на изискванията за капитал от втори ред.

Благодарение на доверието на инвеститорите в БАКБ, банката успешно пласира 15 000 000 евро разпределени в общо 150 броя обикновени, безналични, свободно прехвърляеми, необезпечени, подчинени облигации. Номиналната и емисионна стойност на една облигация е 100 000 евро. Матуритетът на новата емисия е 10 години, с дата на емитиране 03.06.2024 г. и падеж 03.06.2034 г. Облигациите са лихвоносни, при фиксиран годишен лихвен процент от 8.0% за целия срок, като лихвата ще се изплаща на купонни плащания, веднъж годишно.

„Доволни сме  от големия интерес от страна на водещи институционални инвеститори, корпоративни клиенти и индивидуални професионални инвеститори. към нашите облигации при първоначалното предлагане, което е показателно за доверието на инвеститорите в БАКБ. Банката вече има основна роля на пазара на дълговите инструменти. След успеха ни в края на 2022 г. с пласиране на емисия от 15 милиона евро дълг, отговарящ на изискванията за инструменти на приемливите задължения, сега отново предоставяме на финансовата общност възможността да инвестира в гъвкав финансов инструмент с атрактивна възвръщаемост и фиксиран срок“, коментира Илиан Георгиев, главен изпълнителен директор на банката.

Емисията облигации на БАКБ АД е в процес по заявяване за допускане до търговия на Официалния пазар (Amtlicher Handel) и ще могат да се търгуват на Виенската фондова борса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай