ДЗИ преминава на зелена енергия

Фотоволтаична централа захранва сграда на дружеството в столицата

ДЗИ преминава на зелена енергия | StandartNews.com
  • Фотоволтаична централа захранва сграда на дружеството в столицата

Като част от ангажимента на KBC Груп за увеличаване на зелената електроенергия и намаляване на въглеродните емисии, в центъра за обслужване на клиенти на ДЗИ в столичния квартал Орландовци заработи фотоволтаична централа. Тя ще произвежда 34 MWh годишно, което представлява 17,5% от общото потребление на втората по големина централа на ДЗИ, а спестената електроенергия е достатъчна за задоволяване на нуждите на едно средностатистическо домакинство за над 10 години.

„Като част от KBC Груп и като компания – символ на застраховането в България, за нас е важно да постигаме не само високи бизнес резултати, но и да работим устойчиво за бъдещите поколения. Благодарение на соларните панели, които са разположени на покрива на сградата ни, въглеродният отпечатък на компанията ще бъде намален с 18 тона СО2 годишно“, сподели Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ.

Фотоволтаичната инсталация е поредната стъпка, която ДЗИ предприема към изпълнението на ангажимента си към обществото. Останалите 82,5% от енергийните нужди на административната сграда в квартал Орландовци и на ОББ Милениум център се захранват със закупуването на 100% зелена електроенергия, произведена от възобновяеми източници.

В унисон с усилията на компанията за намаляване на негативното въздействие върху природата, през 2019 г. дружеството придоби 2 електромобила. В рамките на 8 месеца с тях са изминати над 9200 км, което се равнява на намаление на въглеродният отпечатък с общо 200 кг СО2 или 14 кг СО2 за всеки изминати 100 км. Електромобилите се зареждат от собствени зарядни станции, които са разположени в центъра за обслужване на клиенти и в ОББ Милениум Център. Пред сградата в квартал Орландовци има изградена и зарядна станция, която е с по-голяма мощност (заряд за около 20 минути с 20 KW мощност), която може да се използва от клиенти при посещение в ликвидационния център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай