Чакат до март първото злато от Ада тепе

30 наши гурбетчии са се върнали от чужбина, за да работят за "Дънди" в Крумовград

Чакат до март първото злато от Ада тепе | StandartNews.com

Първият златен концентрат от рудника Ада тепе край Крумовград ще бъде произведен през  първото тримесечие на 2019 година. Това съобщи оперативният директор на „Дънди Прешъс Металс” инж.Любомир Хайнов.

Рудникът започна своята дейност в началото на юли 2018.г.  По план е заложено фирмата да добива 850 000 тона руда годишно.
90 на сто от необходимия персонал за рудника вече е нает. Общо 230 души ще работят в мината, в обогатителната фабриката, интегрираното съоръжение и администрацията. В началото на следващата година ще бъдат назначени и последните 20 служители, които приключват своето обучение.

Компанията стартира  програма съвместно с Професионална гимназия по транспорт в Крумовград – „Основи на механошлосерството”, по която в продължение на 2 месеца са се обучили около 60 души.

Оперативният директор на „Дънди Прешъс Металс” коментира, че близо 30 от наетите на работа са хора, които са се върнали от чужбина и са намерили реализация във фирмата. Инж.Любомир Хайнов подчерта, че те са много отговорни, особено по отношение опазването на техника, с която работят и спазване безопасните условия на труд. Подчерта също доброто партньорство с община Крумовград, като припомни и сключеното през май 2018 г. споразумение за финансиране на различни общински проекти на стойност 500 хил.лв. Стана ясно, че предстои финализиране на процедурата по създаване на Специален фонд от 5 млн. лв. за подпомагане на местния бизнес.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай