БСК: Искаме ЕП да отхвърли Пакета за мобилност

От бранша протестират срещу предложенията, защото според тях те са дискриминационни, издигащи бариери пред автомобилния транспорт с пагубни последици...

БСК: Искаме ЕП да отхвърли Пакета за мобилност | StandartNews.com

Представители на превозвачите от България, Литва, Полша, Румъния, Словения, Унгария и Хърватия призовават в съвместна декларация Европейския парламент да отхвърли Пакета за мобилност 1, който според бранша задълбочава разцеплението на ЕС и ще навреди сериозно не само на ефективността на транспорта на Съюза, но и на неговата търговия, икономика и общество като цяло. Декларацията разпространи Българската стопанска камара.

Международните автомобилни превозвачи от подписалите декларацията страни и други държави от ЕС са обезпокоени от съгласуваните усилия на някои държави членки с взимащите решения в ЕС да защитят националните си пазари, като по този начин увреждат основните стълбове на Европейския съюз - свободното движение на хора, стоки и предоставяне на услуги, се изтъква в декларацията.

От бранша протестират срещу предложенията, защото според тях те са дискриминационни, издигащи бариери пред автомобилния транспорт с пагубни последици, които предизвикват огромна административна, организационна и финансова тежест, фрагментиране на европейския пазар на транспортни услуги. Вместо постигане на определените цели тези регулации ще влошат показателите на автомобилния транспорт и ще причинят драматично нарастване на разходите, загуба на конкурентоспособност и дори изключване от пазари на трети страни, се посочва още в декларацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай