Бием цяла Европа по брой на жилища на глава от населението

Какви са предимствата от многобройния сграден фонд за българския инвеститор?

Бием цяла Европа по брой на жилища на глава от населението | StandartNews.com

България е сред водещите държави в Европа по отношение на броя на жилищата на хиляда души от населението, което я поставя на първо място сред 24 държави от Европа и Израел. Според последния Global Property Index на консултантската компания Deloitte, на всеки 1000 български граждани се падат по 668 жилища. Това е фактор, оказващ възможност за реализиране на успешна печалба от недвижими имоти у нас.

Голямото предлагане осигурява стабилност

Основното предимство от големия брой жилища на глава от населението е наситеността на пазара. По този начин се създава стабилност и предвидимост, тъй като предлагането на недвижими имоти е достатъчно, за да задоволи търсенето на пазара. За инвеститорите това означава по-голям избор – от апартаменти до къщи или търговски обекти. Тази широка гама от възможности им позволява да намерят подходящи активи, които да паснат перфектно на техните инвестиционни стратегии, коментират брокерите от екипа на агенция “Нов дом 1”.

От друга страна, жилищната статистика спомага за поддържане на конкурентни цени, особено в по-слабо развитите региони. Предоставя се възможност за по-изгодни покупки, които могат да бъдат продадени или отдадени под наем с добавена стойност.

Растежът в цените на имотите носи потенциал за капиталова печалба

Един от най-важните фактори, който трябва да бъде взет под внимание, е растежът на цените на недвижимите имоти. За шест месеца цените на жилищата в София са се увеличили с 12%, което е ясен индикатор за стабилен ръст на стойността на имотите в столицата и в по-големите градове у нас. Това е не само показател за голямо търсене на жилища, но и възможност за капиталова печалба при дългосрочни инвестиции. Растящите цени на имотите предоставят на инвеститорите възможност да реализират печалба при последваща продажба на имотите.

Разнообразието на пазара също е предимство

България, като държава с най-голям брой жилища на хиляда души от населението, предлага разнообразие на имоти, което създава благоприятни условия за инвеститорите да подсигурят печалбата си. Те могат да инвестират в различни типове имоти – от луксозни апартаменти в столицата до ваканционни жилища по Черноморието или дори в по-малки градове и селски райони. По този начин може да се намалят рисковете, свързани с концентрация на капитал в един определен пазар или сегмент.

Ниските ограничения в строителството дават възможност за навлизане в нови и иновативни проекти, които могат да предлагат модерни и енергийно ефективни решения, които са особено търсени сред младите професионалисти.

Вследствие от голямото разнообразие на имотния пазар се появяват и разнообразни оферти. Инвестирането в недвижими имоти е важна стъпка и е необходимо да се обмисли и изследва цялата налична информация и инструментариум. Предимство ще е да се обърнем към реномирани агенции с конкурентно портфолио, които биха ни предложили възможно най-добрите опции за инвестиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай