Български стартъп за протеинов сладолед стъпи в Kaufland

Партньорството е в резултат на акселераторската програма на Launchlabs Sofia за млади компании в хранителната индустрия

Български стартъп за протеинов сладолед стъпи в Kaufland | StandartNews.com

Протеиновият сладолед на българската стартъп компания IcePro вече се предлага в магазини на Kaufland България. Партньорството се осъществи като резултат от участието на младите предприемачи в акселераторската програма FutureVerticals на Launchlabs, която се проведе през 2023 г със съдействието на ритейлъра. IcePro е третият стартъп участник, който започна да представя продуктите си във веригата след завършването на програмата. В рамките на половин година с помощта и на менторите на Kaufland участниците в програмата имаха възможност да развият и завършат идеите си, адаптирайки ги към особеностите на българския пазар.

„Това е истински акселератор, каквото е и значението на думата – да ускориш идеята си за бизнес и тя да се превърне в реалност. Благодарение на Kaufland нашият сладолед IcePro става все по-достъпен, а за нас партьорството означава огромна крачка напред в бизнеса ни и голяма отговорност да отговорим на високото качество на работа. Аз съм на 21 години и ясно осъзнавам, че да уча заедно с лидерите в ритейла за мен е несравним опит, който колегите от Kaufland ни предоставят като част от подкрепата им за млади предприемачи.“, коментира Александър Паунов, основател на IcePro.

Сладоледът IcePro се отличава с високото съдържание на протеин и липса на захар. Подсладен е със стевия и има ниско съдържание на калории. Цялата продуктова гама включва над 20 вкуса, като специална селекция на 6 от тях се предлага стартово в 5 хипермаркета на Kaufland в София. Плановете за колаборация с ритейлъра са свързани с постепенното разширяване на броя на магазините и предлагания асортимент.

„Подкрепата ни на иновативни български стартиращи компании доказва ясния ни ангажимент към развиващия се пазар. Ние осъзнаваме напълно скоростта, с която навлизат иновациите в нашия бранш и в отговор сме достатъчно гъвкави, не само, за да се адаптираме, но и да надхвърляме очакванията към нас. Партньорството ни с акселераторската програма на Launchlabs Sofia ни дава достъп до множество иновативни и смели идеи, които с нашата експертиза и доказан опит дооформяме и подготвяме за реалния пазар“, коментира Красимир Тодоров, акционен мениджър в Kaufland България, който отговаря и за „младите таланти в ритейла“.

Стартъпите в Kaufland България: Освен с IcePro, Kaufland си партира с още две стартъп компании, чиито продукти вече са налични във веригата.

Иновативнатата система за проследявани на Traceground предлага  на клиентите на хипармаркетите възможност да проверят произхода, отглеждането, както и идеи за различни рецепти с конкретен продукт. За момента разработката обхваща пресния спанак от собствената марка на Kaufland -„Брей!“. Втората компания е за премиум продукти, базирани на българското розово масло - Rosеy’s Mark. Сред тях са висококачествен шоколад, розова вода за готвене, сладка и чай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай