Авиокомпания пуска полет без цел

Самолетите ще излитат и ще се връщат на летище „Чанги“

Авиокомпания пуска  полет без цел | StandartNews.com

Сингапурската авиокомпания „Singapore Airlines“ (SIA) планира в края на октомври да пусне „полети до никъде“, пише местното издание „Стрейтс Таймс“.

Самолетите ще излитат и ще се връщат на летище „Чанги“ в опит да се преодолеят икономическите затруднения пред авиокомпаниите, възникнали вследствие пандемията от коронавирус.

Няколко авиокомпании, включително EVA Air в Тайван, организираха подобни „полети до никъде“ в опит да се справят с драстичния спад във въздушните превози, предизвикан от пандемията от коронавирус.

От националния авиопревозвач съобщават, че планират да проучат възможностите за партньорство със съвета по туризъм на Сингапур, за да се изработи схема, при която заинтересованите пътници ще могат да плащат за такива полети частично с туристически кредити, които ще бъдат предоставени от правителството на страната.

Уточнява се, че времетраенето на „полетите до никъде“ ще бъде около три часа.

Авиокомпанията по-рано оповести намеренията си да съкрати около 2 400 служители заради пандемията.

Според направено проучване, 75% от запитаните са изразили готовност да платят за такова пътуване, като най-популярната цена, която пътниците биха платили за място в икономична класа, е 288 долара. 40% от анкетираните са заявили, че са готови да платят 588 долара за място в бизнес класа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай