„АмонРа Енерджи“ АД разпредели 1,5 млн. лв. дивидент

Това е втората поредна година, в която дружеството разпределя дивидент

„АмонРа Енерджи“ АД разпредели 1,5 млн. лв. дивидент | StandartNews.com

„АмонРа Енерджи“ АД разпределя на акционерите 1,5 млн. лева дивидент. Това става ясно от Протокола от заседанието на общото събрание на акционерите, публикуван днес на платформата на БФБ https://www.x3news.com/. На общото събрание акционерите приеха годишния отчет на дружеството за 2023 г., докладите на ръководството и на одита, и избраха одитор за 2024 г.

Сумата за дивидент се формира от печалбата на „АмонРа Енерджи“ за 2023 г. в размер на 1 046 970,93 лева  и част от неразпределената печалба за минали години в размер на 557 726,16 лева. Като резерв са отнесени 104 697,84  лева, показват още публикуваните на https://www.x3news.com/ документи. Сред плановете на дружеството са „разширяване и диверсификация на пазара в България, в съседни държави членки на Европейския съюз, както и в близки държави извън ЕС“.

Това е втората поредна година, в която дружеството разпределя дивидент.

През 2023 г. компанията започва да прави доставки на фотоволтаични панели, инвертори и конструкции и от складова база в Шумен. Миналата година „АмонРа Енерджи“ придоби основния си дистрибутор в Румъния с цел по-сериозно разширяване на дейността там.

„АмонРа Енерджи“ АД е единствената засега фотоволтаична компания за доставки, монтаж и сервиз, листната на Българска фондова борса, сегмент BEAM. В края на ноември 2022 г. дружеството набра от акционерите над 3,1 млн. лева. Според д-р инж. Димитър Белелиев, основател на „АмонРа Енерджи“, емисията е надхвърлила с 40 на сто минимума, поставен като първоначална цел. Фокусът на „АмонРа Енерджи“ са малки и средни покривни соларни системи – за къщи, търговски центрове, предприятия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай