4 компании искат завод на Nissan

В надпреварата участват двама европейски производители на акумулатори

4 компании искат завод на Nissan | StandartNews.com

Четири мултинационални компании, включително двама европейски производители на акумулатори проявиха интерес към завода, който Nissan ще затвори в свободната зона в Барселона.


Бизнес намерението им е да се използва спестовният фонд на Nissan, за да го реинвестират в съоръжения и да увеличат максимално привлекателността си към заинтересованите инвеститори. Става дума за искане на фонд от 300 милиона евро като компенсация за преждевременното напускане на пространството и помощта, получена от публичната администрация.

В разговорите участват обществени организации като пристанището в Барселона или консорциума на зоната за свободна търговия в Барселона (CZFB), както и важни представители на каталунската индустрия в производството и дистрибуцията на превозни средства и техните компоненти, включително Seat.
Този диалог се провежда на маса за автомобилостроенето и мобилността на Каталуния, организирана от каталунската асоциация на работодателите Foment del Treball.


Тепърва ще стане ясно дали от Nissan са съгласни да отпуснат такава значителна сума, за превръщането на автомобилен завод във фабрика за акумулатори или адаптирането му към производство на превозни средства от друга марка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай