2019 г.: Харчим повече за пътешествия

Туроператорите ще ни предлагат повече ваканции извън сезона и евтини хотели

2019 г.: Харчим повече за пътешествия | StandartNews.com

Икономисвайте, за да пътувате по-често

 

Повече от 60% от туристите се опитват да бъдат разумни и практични при планиране на пътните си разходи. Те разпределят бюджета си предварително, но почти половината (48%) нарушават плановете и харчат повече, отколкото са очаквали. Това става ясно от допитване, проведено сред 21 500 души от 29 държави. Анкетираните са отговаряли на въроса  какви средства са готови да изхарчат през следващата година за почивка и кои разходи планират да намалят.

И през 2019 г. хората, обичащи да пътуват,  няма да се откажат от посещаването на различни дестинации. Почти половината (47%) от анкетираните заявяват, че са склонни да похарчат повече за развлечения и свободно време, отколкото през 2018 г.

Трима от петима (60%) признават, че новите впечатления са по-важни за тях, отколкото материалните облаги, като се смята, че тази тенденция няма да загуби значението си още дълго време.

Трябва да се отбележи, че не само младежите (64%) са готови да увеличат разходите си за туризъм. Мнозинството от респондентите на възраст между 35 и 44 години се придържат към същото мнение (61%),  както и повече от половината от анкетираните на възраст над 45 години (55%). "Така през 2019 г. екскурзията до непознати места и събирането на нови впечатления ще станат неразделна част от пътешествията", заключават експертите, а търсенето на евтини екскурзии ще се увеличи. За да им остават повече средства за развлечения, хората  (54%) са готови да намалят някои други разходи, твърдят авторите на проучването. Така през следващата година те ще могат да пътуват по-често и на повече места. В стремежа си да намалят разходите те са готови да изберат хотели в покрайнините на града и да почиват извън активния сезон (68%). Други 59% заявяват, че предпочитат да не посещават някои известни туристически атракции, ако им излизат твърде скъпо.

Експертите казват, че през следващата година туроператорите ще се опитват да привличат клиентите си с повече евтини оферти по време на ниския сезон и да им предлагат  екскурзии до нови атрактивни места извън популярните туристически дестинации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай