Край! Затваря завод за много популярна в България напитка

В цяла Европа има недостиг на витамин В, който се влага в редица напитки и лекарствени комбинации

Край! Затваря завод за много популярна в България напитка | StandartNews.com

Унгарският завод, произвеждащ една от масовите енергийни напитки, която се продава и е любима в България, ще бъде затворен за няколко седмици.

Поради продължаващия недостиг на витамини от група В в Европа, HELL ENERGY Hungary Ltd временно ще преустанови производството на енергийните напитки HELL, съдържащи витамини от група В, считано от 17 октомври 2024 г., за приблизителен период от 2-3 седмици.

Недостигът на витамини B в Европа, широко отразяван в медиите въпрос, оказва значително въздействие върху индустрии като фармацевтиката и производството на храни, посочват от там.

Витамините от група B са от съществено значение за много процеси, като конкретен пример за това е В12, който поддържа нормалната функция на имунната система и спомага за намаляване на умората. В отговор на тази ситуация сме принудени да направим временна пауза с производството на нашите енергийни напитки HELL от 17 октомври 2024 г., посочват от компанията.

Предприемаме всички мерки, за да сведем до минимум продължителността на това прекъсване и да намалим въздействието му върху нашите партньори и клиенти. Важно е да се отбележи, че тази производствена пауза засяга само енергийните напитки HELL, докато останалата част от портфолиото ни - включително Ice Coffee, XIXO и FloeWater, остава налична, продължават производителите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай