Голям проблем в Германия! Фирми фалират на поразия

Силното увеличаване на фалитите засяга всички сектори, но е особено силно в производството

Голям проблем в Германия! Фирми фалират на поразия | StandartNews.com

Фалитите на германски компании са достигнали най-високото ниво от близо 10 години, посочи днес Институтът за икономически изследвания в Хале (IWH), цитиран от ДПА.

Случаите на несъстоятелност са се увеличили с една трета до 1406 през юли, като в компаниите, които са във водещите 10 процента по големина, засегнатите работни места са почти 10 000.

Силното увеличаване на фалитите засяга всички сектори, но е особено силно в производството, където 145 компании са обявили фалит през юли спрямо 100 през юни.

Щефен Мюлер, който ръководи изследванията на несъстоятелността в института, изрази очакване цифрите да спаднат леко през август, след което отново да нараснат през септември.

Това означава, че е вероятно броят на фалитите в най-голямата европейска икономика да остане трайно над предпандемичното ниво.

Институтът анализира най-новите съобщения за несъстоятелност от германските съдилища по вписванията и ги свързва с балансовите данни на засегнатите дружества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
14 Коментара
Сега
преди 1 месец

Да разчекнат Урсула от бой и Шолц,че съсипаха първата икономика в света!!!ТОЗИ ЕС ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПАДНАТ ЧАС ПО-СКОРО!!! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ БЕРЕМ МНОГО ЯДОВЕ С ДЕГРАДИРАЛИТЕ ИМ МОЗЪЦИ ОТ БРЮКСЕЛ!!!

Откажи
Люси Енглиш
преди 1 месец

Много точно казано!Политиката на Урсула съсипа Германия и цяла Европа!Урсула никога не говори за неравенствата,за бедността,за мир!Тази дама се интересува повече за Украйна!И безкрайно много мрази Русия!Урсула управлява еднолично,тя не се интересува от позицията на европейските граждани!

Откажи
Разбирател
преди 1 месец

В Европа, Германия може да е първа, ама в световен мащаб е "само" трета. А пък за излизането от ЕС си има процедура. Ако не ти отърва организирай референдум за BulgExit. Да видим колко хора ще се излъжат. Като гледам британците как са прокопсали, не ми се вярва Бай Ганьо да се излъже, ама кой знае?

Откажи
Стенли
преди 1 месец

Ама тук става въпрос за Германия ний сме си свикнали при Боко на мизерия

Откажи
Тано Кариди
преди 1 месец

Бай Ганьо никой няма да го пусне да излезе от ЕС. Британците излязоха, но те имат дълбоки джобове.

Откажи
Бунтата
преди 1 месец

АКО ИМ!!!ЩОМ ИЗБИРАТ ДЪРТА КУРВА И ИЗКУФЯЛ ШУТ ДА ГИ ВОДЯТ,ДА ИМ СЪРБАТ ПОПАРАТА!!!!

Откажи
Нико
преди 1 месец

Абсолютно си прав !

Откажи
Margarita Slavova
преди 1 месец

Управляващите им нямат мозъци. В тази държава мислят само как да вземат пари от данъци, застраховки и глоби от хората. Урсула ще има 💸. Болния дъртата пут..а. Определено този ЕС трябва да бъде махнат. Всички държави които са членки на ЕС имат и ще имат все повече проблеми. Ще ни направят просяци. Пръснаха ни по света да си продаваме трудът и здравето. Аз мисля, че всяка държава трябва сама да се управлява и си определя законите.

Откажи
Kadravia
преди 1 месец

Напълно си права само извратените са на почит там само удръжки глоби и джендъри ги интересуват да са добре

Откажи
Paki
преди 1 месец

Сякаш в България няма удръжки говориш без да мислиш

Откажи
Хахо
преди 1 месец

Горките, германци живи да ги оплачеш

Откажи
Хахо
преди 1 месец

Горките, германци живи да ги оплачеш

Откажи
Хахо
преди 1 месец

Горките, германци живи да ги оплачеш

Откажи
Иванов
преди 1 месец

Не добре поднесен материал. Вероятно в немския източник има и някои основни причини за фалитите. Мога да предположа, че една от тях е отсъствието на евтини руски суровини, а другата е протекционизма на САЩ Европа да изнася в Америка действащи производства.

Откажи