Голям проблем гони туристите от гръцките острови

Туроператори в южната ни съседка масово се оплакват

Голям проблем гони туристите от гръцките острови | StandartNews.com

Юни започна с високи температури и пълни плажове в Гърция. Цените на билетите за фериботите обаче отказват много туристи да почиват по островите, предава БНР.

Високи температури над 40 градуса, силно слънце и кристална вода на морето посрещна туристите в началото на юни. Силен е трафикът в цялата страна, предупреждават от пътна полиция и призовават за внимателно шофиране.

През сухопътните граници в Северна Гърция пристигат хиляди туристи, които са предпочели почивка в началото на юни - при по-ниски цени на нощувките и прекрасно време за плаж, съобщават хотелиери.

Туроператорите казаха, че много от туристите, резервирали почивка на острови, променят резервациите си за континенталната част, поради много високите цени на фериботните билети.

Например от Атина до остров Родос за четиричленно семейство пътуването с ферибот е над 1000 евро, до остров Парос е 632 евро, до Хиос е 596 евро.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Μέρη
преди 2 седмици

Глупости са това , първо островите са претъпкани от туристи и второ най-скъпият билет с ферибот на Blue star ferries за о-в Родос е 90€ което е 360€ за 4-членно семейство,а не 1000 🤣. Проверявайте си първо сведенията преди да ги публикувате

Откажи
Екстра
преди 2 седмици

Ами 360 евро не са малко пари за българина.

Откажи
Екстра
преди 2 седмици

Билетите още трябва да ги вдигнат. Да се сетят, че имаме Българско Черноморие.

Откажи
Велиана Николова
преди 2 седмици

Глупости,че вдигнаха билетите да ама чак 1000 евро ,130 ев.на човек а като са с деца е половин билет

Откажи