Ердоган нанесе тежък удар по онлайн търговията в Турция

Електронната търговия е широко разпространена в Турция

Ердоган нанесе тежък удар по онлайн търговията в Турция | StandartNews.com

Анкара увеличава значително данъците върху стоки, купени в чужбина, включително онлайн, предават местните медии.

Необлагаемият лимит за стоки, купени извън страната, и за тяхната експресна доставка е намален от 150 на 30 евро. Това е посочено в указ на президента Реджеп Тайип Ердоган, публикуван в Държавен вестник (Resmi Gazete).

Според документа, който ще влезе в сила след 15 дни, данъкът върху стоките, купени от турци в страни от ЕС, се увеличава от 18% на 30%, информира новинарският сайт medyascope. Данъците за стоки, купени от други страни, са увеличени от 30% на 60% (т.е. със 100%).

Министърът на търговията на Турция Йомер Болат посочи вчера, че властите предприемат мерки срещу онлайн търговската верига "Тему" (Temu) и други подобни платформи за електронна търговия, информират още местните медии, цитирани от БТА.

Електронната търговия е широко разпространена в Турция. Най-често турските граждани купуват стоки от чужбина чрез платформи за електронно пазаруване като Амазон (Amazon), АлиЕкспрес (AliExpress), "Тему".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Нико
преди 1 месец

Браво ! Така се прави ! Не като евроатлантиците : плюят и ...лижат ! Да им/ни е сладко , евроджендъри !

Откажи
Някой
преди 1 месец

Какво браво. Това удря обикновения потребител. Бедния. Който си купува разни джажи от китайците. И му вдигат данъка 100% за да закърпват бюджета.

Откажи