Шефът на Пирогов хвърли бомба! Какво ще стане на конкурса за нов директор

Уточни, че го нарича "състезание, защото то е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират"

Шефът на Пирогов хвърли бомба! Какво ще стане на конкурса за нов директор | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

След като беше заявил, че окончателно напуска поста, изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" д-р Валентин Димитров изненада всички с новината, че пак ще се състезава за длъжността.

"Аз бях казал в едно интервю, че имам намерение да не се кандидатирам. Това беше доста назад във времето. Но на фона на това, което се получи и на базата на желанието на една голяма част от персонала на "Пирогов", които дойдоха лично и заявиха подкрепата си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията на тези хора и така или иначе ще си подам документите и ще участвам в това състезание", аргументира се д-р Димитров.

Уточни, че го нарича "състезание, защото то е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират". "Така, че какъв ще бъде резултатът - това е конкурс", допълни Димитров.

Според настоящия шеф на "Пирогов" болницата към този момент се е "успокоила" и е продължила да се развива по правилния начин.

"И работата да се развива и да надграждаме това, което е и това показват резултатите. През това време излязоха и всички проверки с всички нелепи обвинения от страна на предния министър срещу "Пирогов" и лично срещу мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който вярва в правовата държава и смятам, че хората трябва да говорят и само с документи и с факти", каза шефът на "Пирогов".

Той посочи, че винаги представя документи и не си позволява лични оценки и нападки.

На въпроса дали е имало политически натиск или подкрепа, д-р Валентин Димитров отговори така: "Аз не мога да кажа дали е имало политически натиск, защото аз не членувам в нито една партия. Аз не съм заявил принадлежност към нито една партийна организация. Като мислене съм десен човек. Аз не го крия."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Проф. Яна Симова: За пореден път доказахме единство и добра съвместна работа между всички звена на болниците на Българския кардиологичен институт

Проф. Яна Симова: За пореден път доказахме единство и добра съвместна работа между всички звена на болниците на Българския кардиологичен институт

БКИ е уникален за страната в развитието на съвременна научна, учебна и лечебна дейност

Коментирай
2 Коментара
Гост
преди 1 месец

Финтира всичко по пътя на кражбата. Няма срам и страх от …….,ще се задави.

Откажи