Вълка яко го закъса. Съдът го удари безмилостно (СНИМКИ)

Магистратите му наложиха най-тежката мярка за неотклонение

Вълка яко го закъса. Съдът го удари безмилостно (СНИМКИ) | StandartNews.com

Източник: БНТ

Румен Гайтански - Вълка, чието име доскоро само се шептеше, здраво го закъса. Той остава постоянно в ареста. 

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на близкия до Ахмед Доган бизнесмен. Според съда има достатъчно събрани доказателства по делото, сред тях - множество свидетелски показания.

Съдът уточни, че на този етап става въпрос за работно обвинение и става въпрос за престъпна дейност с особено висока обществена опасност.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

В съдебната зала Гайтански заяви, че иска да бъде разпитан, че не е престъпник и няма намерение да се укрива. 

Вълка бе задържан заради афера със 150 лв. кредит от ББР, които са му били отпуснати без обезщетение. Според разследващите необезпеченият кредит е отпуснат през 2019 година на новорегистрираната и без никакви активи фирма на Гайтански "Роудуей кънстракшън".

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Чрез поредица от свързани с бизнесмена фирми, с част от парите са били закупени луксозни коли, а с 30 милиона е било погасено задължение на ТЕЦ-Варна, чийто мажоритарен собственик до скоро беше почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

По досъдебното производство са обвинени още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, чието местонахождение все още не е известно, и Иван Георгиев, представител на фирмата "Роудуей кънстракшън", която е взела кредита. 

Мавродиев е с обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, а Георгиев е обвинен като помагач, той е с наложена прокурорска мярка "парична гаранция" от 50 000 лв.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай