Страх скова нарязаната Дебора след съдебно решение

Дебора се притеснява, че Георги Георгиев може да въздейства на свидетели, които дори още не са разпитани

Страх скова нарязаната Дебора след съдебно решение | StandartNews.com

Източник: бТВ

Вчера Районният съд в Пловдив реши да пусне под домашен арест подсъдимия по случая „Дебора” Георги Георгиев. Той ще носи електронна гривна за наблюдение и ще си бъде в Стара Загора.

През изминалата година Георгиев, който е обвинен, че е нарязал момичето с макетно ножче, остана в ареста. Според магистратите обаче този срок е прекалено дълъг.

Прокуратурата вече обяви, че ще обжалва решението за по-леката мярка, а Дебора публикува видео в социалните мрежи, в което коментира, че „подобни хора не трябва да се разхождат на свобода“.

„Под домашен арест Георгиев няма да се разхожда свободно по улиците. Ако излезе от контролираното и наблюдавано пространство, мярката му ще бъде отново променена на „задържане под стража”. Смисълът на мярката за неотклонение, е неговото обезпечаване да се яви по време на процеса. Нека не се бърка мярката за неотклонение с присъдата”, коментира пред Нова телевизия един от адвокатите на Дебора - Слав Даскалов.

По негови думи младата жена е притеснена, че тя е първият човек, когото Георги ще потърси чрез социални мрежи или телефонни обаждания. „Досега е имала анонимни заплахи онлайн, но не можем да кажем дали са свързани с Георги”, обясни още Даскалов.

„Дебора се притеснява, че той може да въздейства на свидетели, които дори още не са разпитани, а са ключови за разкриване на делото“, сподели друг адвокат на Дебора - Делян Славов - пред бТВ.

„Делото върви доста трудно, тъй като съдът удовлетворява почти всички искания на защитата на подсъдимия. Така или иначе поради различни служебния ангажименти на защитата, различни процедурни искания делото върви трудно. Следващото заседание е едва след около месеца на 12 септември и други са определи за ноември. Така че дотогава едва ли ще приключи съдебното следствие“, обясни Славов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай