Съдебен шок в Пловдив! Какво се случи с душманина на Дебора

На днешното заседание беше разпитана и майката на 19-годишната жертва

Съдебен шок в Пловдив! Какво се случи с душманина на Дебора | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Георги Георгиев, на 26 години, подсъдим за посегателството над Дебора Михайлова от Стара Загора, излиза под домашен арест. Пловдивският районен съд е променил мярката му за неотклонение, след като адвокатите му Петко Кънев и Валентин Димитров за пореден път направиха такова искане, съобщава "24 часа".

"Прокуратурата има възможност да протестира в 7-дневен срок, но не вярвам, че ще го направят", твърди Кънев пред медията.

Георги Георгиев прекара близо година зад решетките, след като беше арестуван на 30 юли м.г. Впоследствие Административния съд в Стара Загора обяви заповедта за задържането му за незаконна. Въпреки това той остана затворен, защото съдът няколко пъти потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо него.

На днешното заседание беше разпитана и майката на 19-годишната Дебора. Според адвокатите на Георги имало противоречия в показанията ѝ, но пък станало ясно, че са платени 20 хил. лв. за музикалното видео на момичето с певицата Лидия.

"Разпитът на майката на Дебора промени известното до момента действително за какво са използвани пари, които са постъпили по сметката. Оказа се, че въпросният музикален клип е платен, а не както беше изтъкнато пред обществото, че това един вид е жест от въпросния певец към нея за това, което е преживяла", обясни адвокат Петко Кънев. Защитникът отказа да посочи дали за това са използвани средства от дарения, или лични пари не Дебора и семейството й.

Георги Георгиев беше арестуван миналото лято, след което му бяха повдигнати 3 обвинения. Според прокуратурата от април до 25 юни миналата година в Стара Загора и Казанлък той се е заканвал с убийство на Дебора. Привлечен е към наказателна отговорност и за принуда, защото на 26 юни 2023-а остригал част от косата ѝ, като я ударил с юмрук в лицето. Третото обвинение на Георги е за двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в 18 порезни рани с макетен нож и черепно-мозъчна травма. Момичето беше с временна опасност за живота.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай