Съдът попари Манукян, окончателно решение

След задържането му, прокуратурата наложи висока гаранция

Съдът попари Манукян, окончателно решение | StandartNews.com

Пловдивският окръжен съд отхвърли искането на Левон Манукян, арестуваният директор на театъра в Разград, за намаляване на паричната му гаранция от 50 хил. лв. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, предава ДарикНюз.

Манукян беше арестуван от пловдивската "Икономическа полиция" ден след като двама негови съучастници, Атанас Георгиев и Борис Чилов, бяха заловени с пари от фиктивно назначени служители в Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград.

Според разследващите, Манукян е назначил 41 души, които не са извършвали реална работа, но са получили около 25 000 лв. допълнително материално стимулиране, нанасяйки на държавния бюджет щета от близо 1 милион лева.

След задържането му, прокуратурата наложи висока гаранция. Със сходно обвинение беше арестуван и директорът на Смолянския театър, Румен Бечев, който може да бъде освободен срещу гаранция от 15 000 лв.

Недоволен от високия размер на своята гаранция, Левон Манукян внесе жалба, но съдът потвърди първоначално определената сума. Той има срок до 10 октомври, за да я внесе.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай