Единият от арестуваните данъчни - стар познайник на прокуратурата

Образувано е досъдебно производство

Единият от арестуваните данъчни - стар познайник на прокуратурата | StandartNews.com

„Беше около 10.30 часа. Полицаите влязоха в кабинета му и го изведоха навън с белезници. Видяхме опитния колега, другият задържан - не“.

Това разказаха данъчни служители за вчерашната акция в кърджалийския офис на Националната агенция по приходите, за която първи 24rodopi.com писа.

Двама служители на Националната агенция по приходите (НАП) в Кърджали бяха арестувани вчера при голяма акция на полицията в борбата й с корупционните практики във ведомството.

Освен екип на Областната дирекция на полицията, в сградата на НАП репортер видя и териториален ръководител на агенцията, който участва в операцията.

 

При операция на ОДМВР-Кърджали са задържани две длъжностни лица за поискан подкуп, съобщиха и от Областната дирекция на МВР. Съпричастни към случая са лица  на 34 г. и 57 г.

Те са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстоят допълнителни процесуално-следствени действия за документиране на престъплението.

Образувано е досъдебно производство по чл.301, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Кърджали.

Единият е бил арестуван и през 2013 година в акция срещу организирана престъпна група, създадена с цел да извършва различни по вид престъпления - укриване на данъци, контрабанден внос на злато, незаконни сделки с благородни метали.

Припомняме, че тогава Специализирана прокуратура повдигна обвинения срещу трима души след операцията, проведена в обект на Търговската улица („Републиканска") в Кърджали. По-късно обвинението срещу данъчния служител падна в съда и той бе възстановен на работа, получи и обезщетения.

"Служителите на НАП, задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на 8000 колеги, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция“,  заяви изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод ареста на двама инспектори в сектор „Проверки“ в Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 2 месеца

На Васко пак ще му духа някой ! Че и ще му платят.

Откажи