Дебора се изправи пред съда. Решението

Близо пет часа продължи нейният разпит

Дебора се изправи пред съда. Решението | StandartNews.com

За първи път точно година след нападението Дебора Михайлова от Стара Загора говори пред съда. Близо пет часа продължи нейният разпит. Районният съд в Пловдив разпита и последните свидетели в процеса, след което ще премине към експертизите и ще изслуша вещите лица, които са ги изготвили.

Дебора Михайлова влезе в съда с намерение да даде подробни показания. И отново заяви, че ще поиска най-тежкото наказание - 10 години затвор. Не вярва, че Георги Георгиев ще каже истината. „Абсолютно всичко ще си кажа така, както е. Все пак днес се навършва година, откакто се случи това нещо и аз вместо да го забравям”, каза Дебора Михайлова.

„Има много съществени неща. Има сериозни фактически разминавания, неща, които не отговарят на обективната действителност”, заяви Валентин Димитров, адвокат на подсъдимия.

Георги Георгиев ще даде обяснения последен, заяви защитата му. Решението от преди дни на Административния съд в Стара Загора, че неправомерно е бил задържан е основание да поиска Георгиев да бъде освободен с по-лека мярка.

Според прокуратурата актът на съда в Стара Загора се отнася до първоначалния арест, а не за задържането му по съдебния процес.

„Касае се за административна мярка, която е била взета от органите на Министерството на вътрешни те работи , тъй като лицето е било обявено за издирване, тъй като не е било намерено на адреса, на който е бил потърсен”, каза Ивелина Косева, наблюдаващ прокурор.

Георгиев е обвинен в нанасяне на 18 порезни рани с макетно ножче, вследствие на което Дебора получи 400 шева, както и в насилствено подстригване на косата ѝ и отправени нееднократни заплати за убийство. Делото се гледа при закрити врата, за да не се разгласяват факти от интимния живот на двете страни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай